Prima pagină » Actualitate » Familia lui Nelu Ploieșteanu mai are de așteptat. Ziua înmormântării rămâne incertă (SURSE)

Familia lui Nelu Ploieșteanu mai are de așteptat. Ziua înmormântării rămâne incertă (SURSE)

Familia lui Nelu Ploieșteanu a cerut efectuarea necropsiei, motiv pentru care înmormântarea marelui interpret de muzică lăutărească se amână. Aceștia susțin că artistul se vindecase de COVID-19 și își doresc să-l înmormânteze creștinește, cu toate tradițiile.

Sursele medicale au declarat pentru GÂNDU.RO că trupul neînsufețit al artistului va fi scos de la INML numai după ce specialiștii Institutului Cantacuzino vor trimite legiștilor rezultatele analizelor pentru COVID-19. Sursele citate au precizat pentru GÂNDUL.ro că au existat situații în care rezultatul testului de COVID-19 a fost emis și după câteva zile.

Trupul lui Nelu Ploieșteanu, transportat la IML

Corpul neînsuflețit al artistului a fost dus, vineri seară, la IML pentru efectuarea necropsiei. Acesta va fi înmormântat la Cimitirul Străulești 2, în locul de veci unde este înmormântat și Mihăiță, băiatul lui Nelu Ploieșteanu, care a murit în urmă cu doi ani, la vârsta de doar 32 de ani. Acestea suferea de un handicap și este mobilizat la pat.

Nelu Ploieșteanu avea deja pregătită piatra funerară, iar numele său este inscripționat. În spatele mormântului său se află piatra funerară a artistei Ileana Ciuculete, care a murit în urmă cu patru ani.

A murit Nelu Ploieșteanu

Nelu Ploieșteanu a murit joi noaptea. Acesta era infectat cu Covid-19 și era internat în stare gravă, la terapie intensivă, la Spitalul Floreasca, de la jumătatea lunii martie, unde era intubat.

Pe numele său real Ion Dumitrache, Nelu Ploieșteanu, s-a născut la 16 decembrie 1950, Ciorani, Prahova. La doar şase ani, artistul cânta la acordeon, ulterior a învăţat să cânte şi la pian.

În anul 1970, s-a mutat în Bucureşti. A cântat ca acordeonist la Teatrul de revistă „Ion Vasilescu”, avându-l ca dirijor pe Ion Albeşteanu. În 1979 a făcut primul turneu în străinătate cu Ansamblul „Mugurelul” (Franţa, Italia, Belgia şi Olanda), scrie Agerpres. Au urmat turnee în Italia, Spania şi Germania.

După 1990 a lansat 18 albume, între care „Cântece de petrecere Viaţa n-o poţi cumpăra” (2001), „Trece timpul ca nebunul” (2004), „Cântece de odinioară” (2006), „Am iubit şi-am să iubesc” (2007), „Fetele sunt floarea vieţii” (2011).

Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția ... vezi toate articolele
Autor