Prima pagină » Actualitate » Familie de octogenari din Iași, afacere de SUCCES de 25 de ani. Care este povestea brutăriei lor, unde vând produse de panificație și patiserie

Familie de octogenari din Iași, afacere de SUCCES de 25 de ani. Care este povestea brutăriei lor, unde vând produse de panificație și patiserie

Familie de octogenari din Iași, afacere de SUCCES de 25 de ani. Care este povestea brutăriei lor, unde vând produse de panificație și patiserie
Teodor Popescu și soția sa

Doi octogenari din Iași dau o adevărată lecție de business cu afacerea lor pe care o dețin de 25 de ani, în Iași. Este vorba de Brutăria Dana, deschisă în anul 2000 de Teodor Popescu și soția sa. Aici se comercializează produse de panificație și patiserie, după rețete tradiționale, scrie bzi.ro.

„Brutăria este deschisă din anul 2000. Am cumpărat locația și am lucrat la ea pentru a deschide brutăria. M-am gândit că e bine să deschidem o brutărie micuță de cartier, pentru că asta lipsea, atunci, în zonă. Înainte de brutăria mea, aici a fost un magazin de metalochimice, de astea de vase, eu am cumpărat spațiul și am zis să-i fac o destinație – și ce destinație i-am făcut! –, am cumpărat un cuptor, tot ce trebuie pentru brutărie, și am încercat, am prins aripi. Eu fac pâine din făină, numai din făină de grâu. Eu, de exemplu, pâinea neagră o fac din grâu întreg, pâinea albă o fac din făina 650. Eu lucrez doar cu cei de la Pambac Bacău. Ei îmi trimit făină normală, iar eu respect rețeta, cu drojdie, cu apă, cu sare, cu probleme, cu răbdare, așa cum se face.

Pâinea nu se face să se dea peste cap, ea are niște probleme din astea ca omul să fie mulțumit. Se mai întâmplă câteodată, mai există câte o situație din asta când nu iese cum trebuie, dar e trecătoare. Eu mă ocup numai de administrare, dar am specialiști. La mine lucrează oameni de 20 de ani în brutărie. Ei știu să facă pâine, știu să modeleze, știu să facă de toate, mai intervin și eu, că nu sunt chiar naiv să nu știu cum se face pâinea. Știu ce să le cer, dar îi las pe ei. Franzela, pâinea neagră și covrigii sunt cele mai cumpărate produse. Se mai cumpără specialități, turte de casă, margarete (n.r. – un tip de pâine sub formă de floare), colaci”, a spus Teodor Popescu, administrator la Brutăria Dana.

Patronul brutăriei a precizat că nu mai deține alte locații în Iași, aceasta fiind singura afacere de care se ocupă.

„La mine treaba este simplă, eu vând numai aici, nu vând în altă parte, nu fac distribuție, nu fac nimic, totul este local, eu sunt mititel așa. Eu lucrez cu cuptor pe vatră italian. La mine, cuptorul coace și pe gaz, și pe lemne, dacă cumva se întrerupe gazul, dau drumul pe lemne, după aia am cuptor pentru covrigi, pentru patiserie, tot ce trebuie, utilaje pentru orice. Nu iau comenzi. Mai vine câte o doamnă că vrea să-i fac 10-20 de covrigi, dar eu fac doar pentru pomeniri.

La mine, cine lucrează azi, mâine e liber, se lucrează numai ziua, la ora 06:30 suntem prezenți la serviciu. Totul se face pe loc și se vinde în ziua respectivă. Dacă e nevoie, facem, dacă nu e nevoie, nu facem, nu preparăm pâine în prostie ca să o aruncăm. Vindem 1.500 – 2.000 de produse pe zi, pentru că pâinea mea nu e scumpă. Am zis că o mai scumpesc, dar am lăsat-o așa, ținând cont că e un cartier mai sărac aici, am zis că vine omul și cumpără o pâine caldă”, a mai spus Teodor Popescu.

FOTO – BZI.ro

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele

Citește și