Familie infectată cu viermi după ce a mâncat kebab de URS/Ce riscuri prezintă consumul de vânat

Publicat: 25 05. 2024, 14:54
Familie infectată cu viermi după ce a mâncat kebab de urs / Sursa FOTO: Facebook

O familie din Minnesota a fost infectată cu viermi rotunzi periculoși după ce, la o reuniune, a consumat carne de urs insuficient gătită.

Familia a participat la o întrunire în Dakota de Sud și a servit kebab din carne de urs negru, din Canada.

Ce simptome a prezentat una dintre persoanele îmbolnăvite

În iulie 2022, Departamentul de Sănătate din Minnesota a fost notificat că un bărbat, în vârstă de 29 de ani, a fost la spital de mai multe ori pe o perioadă de două săptămâni și jumătate cu simptome care includeau febră, dureri musculare severe, umflături în jurul ochilor, printre altele.

El le-a spus medicilor că a participat la o reuniune de familie în Dakota de Sud, unde s-a consumat kebab din carne de urs negru.

Carnea fusese congelată timp de o lună și jumătate, apoi decongelată și gătită insuficient, potrivit Sky News.

Nouă membri ai familiei, în mare parte din Minnesota, dar și din Dakota de Sud și Arizona, au servit masa, deși unii au mâncat doar legume, care fuseseră gătite și servite împreună cu carnea.

Ce riscuri prezintă consumul de vânat

În cele din urmă, medicii l-au diagnosticat pe tânărul de 29 de ani cu trichineloză, un vierme rotund care este rar la om și care se ia de obicei prin consumul de vânat sălbatic. Odată ajunsă la om, larva se poate deplasa prin corp până la țesutul muscular și la organe, inclusiv la creier.

Alți cinci membri ai familiei au fost diagnosticați cu viermi, inclusiv o fetiță de 12 ani și alți doi membri ai familiei care mâncaseră doar legume. În total, trei membri ai familiei au ajuns la spital, unde au fost tratați cu albendazol.

Potrivit Clinicii Mayo, acest medicament împiedică viermii să absoarbă zahărul, astfel încât își pierd energia și mor.

Autoritățile sanitare arată că singura modalitate prin care ne putem asigura că paraziții trichinella sunt morți este să gătim carnea la o temperatură internă de cel puțin 74 de grade.

Se crede că până la un sfert dintre urșii negri din Canada și Alaska ar putea fi infectați.

CITEȘTE ȘI:

Animalele sălbatice, vânate pentru carnea lor. 301 specii de mamifere sunt pe cale de dispariție

Proiect de lege: Vânzarea de produse FAST FOOD va fi interzisă în apropierea școlilor, grădinițelor și creșelor

Elevii unei școli din Gorj primesc la MASA DE PRÂNZ pizza și kepab: „E o rugăminte a elevilor și a părinților”

Cel mai NESĂNĂTOS ingredient din shaorma. „De aici vine boala!”