Prima pagină » Actualitate » Fasole moldovenească, sursă bună de proteină în Post. SECRETUL măicuțelor de la mănăstire pentru a prepara rețeta

Fasole moldovenească, sursă bună de proteină în Post. SECRETUL măicuțelor de la mănăstire pentru a prepara rețeta

Fasole moldovenească, sursă bună de proteină în Post. SECRETUL măicuțelor de la mănăstire pentru a prepara rețeta
foto ilustrativa: sursa foto: Envato

Fasolea este unul dintre cele mai gătite alimente la români. Maica Ecaterina a propus o rețetă simplă și accesibilă pentru post: fasolea moldovenească. Este un preparat gustos, dar și un aport de proteine, necesar organismului.

Ingrediente:

  • 500 g fasole
  • 3 cepe albe
  • 1 ardei gras roșu
  • 2 morcovi potriviți
  • 1 rădăcină păstârnac
  • 1 bucățică țelină
  • 3-4 căței de usturoi
  • sare
  • piper
  • 3-4 foi de dafin
  • 1-2 linguri pastă de tomate
  • 200 ml suc de roșii
  • 100 ml roșii în bulion
  • mărar
  • 2-3 crenguțe de cimbru

Mod de preparare

Maica Ecaterina explică care este modul  de preparare al fasolei, potrivit Trinitas TV.

„Mâncarea merge asezonată cu murături. Avem ceapa, bucata de țelină și păstârnacul, dar și ardeiul gras roșu. Ceapa se pune la călit cu puțin ulei, și apoi o să adăugăm celelalte legume, date prin răzătoare. Ceapa trebuie să se gătească la foc mic, câteva minute, timp în care adăugăm peste ceapă doi-trei căței de usturoi zdrobiți.

Când punem fasolea la înmuiat, de seara până a doua zi, în apa rece se pune o lingură de bicarbonat pentru a elimina toxinele. Apa în care fierbe fasolea se schimbă de două ori. Fasolea este o mâncare consistentă în zilele de post. Așadar, legumele se adaugă peste ceapă, punem un pic de sare, după 2 minute adăugăm puțină apă și lăsăm să fiarbă, timp în care pregătim și ardeii grași și îi adăugăm la fiert. Vom pune sucul de roșii, câteva foi de dafin, piper după gust, amestecăm totul și lăsăm la fiert la foc mic.

Vom adăuga fasolea care este fiartă în prealabil cu puțină sare. Nu se pune sarea în prima apă. Vom adăuga puțin bulion pentru puțină culoare și gust. În timp ce fierbe fasolea și se asezonează cu legumele, vom tăia cățeii de usturoi și îi vom adăuga aproape de final. La fel și cimbrul. Fasolea merge foarte bine cu mărarul. Mâncarea de fasole este gata și o vom pregăti pentru servit.”, a spus aceasta.

CITEȘTE ȘI:

Recomandarea video

Citește și

Mediafax
Vin ninsorile: meteorologii anunță unde va fi zăpadă de Crăciun. Jumătate de țară sub cod galben
Digi24
Bloggerii ruși îi fac imagine lui Putin cu poze din România. Fotografii de la SRI Antitero ilustrează „trupele rusești, bine echipate”
Cancan.ro
Mălina Guler S-A SINUCIS?! Mesajul prin care și-a anunțat dispariția a fost făcut public abia acum
Prosport.ro
FOTO. Antrenoarea de tenis care predă în rochii îndrăznețe și pantofi cu toc a atras atenția tuturor
Adevarul
Decizie disperată: Antena 1 își vrea banii înapoi, după ce a plătit o avere pentru difuzarea Cupei Mondiale. Alt post TV ar urma să transmită o parte din meciuri
Mediafax
Crăciun sub imperiul zăpezii și al frigului în București
Click
Cum se coace corect cozonacul. Temperatura potrivită pentru cuptorul electric și pe gaz
Digi24
„Teamă în rândul duşmanilor”. Liderul de la Casa Albă dezvăluie un plan pentru nave de război „clasa Trump”, mai mari și mai puternice
Cancan.ro
Oana Mizil a fugit din țară cu fetița! Unde se ascunde acum fosta iubită a lui Marian Vanghelie
Ce se întâmplă doctore
Cum se menține în formă Ricky Martin, la 53 de ani! Zeul latino care sfidează timpul
Ciao.ro
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan Fodor sau Andra Măruţă şi foştii parteneri
Promotor.ro
Fenomenul „range anxiety” ar putea determina VW să doteze mașinile electrice cu motoare pe benzină
Descopera.ro
Structuri misterioase detectate în Cosmos!
Râzi cu lacrimi
BANCUL ZILEI. – Soțul tău are o amantă tânără! Îmi pare rău!
Descopera.ro
Confirmat științific: care este efectul îmbrățișărilor asupra corpului uman?