O femeie a murit, marți, iar soțul său a fost găsit de pompieri în stare gravă, în apartamentul lor din Galați. Cei doi soți aveau simptome Covid și așteptau rezultatele testelor.
O rudă a celor doi i-a chemat pe pompieri în ajutor, iar după ce aceștia au spart ușa, au găsit într-o cameră a apartamentului cadavrul femeii de 60 de ani.
Într-o altă cameră a locuinței se afla, în stare gravă, și soțul acesteia. Bărbatul de 72 de ani făcuse un atac vascular și era imobilizat la pat. Zilele trecute, ambii au avut simptomele Covid și făcuseră testele, iar acum așteptau rezultatele.
„Testele de Covid erau în curs de procesare, amândoi aveau simptomele Covid-19. O rudă a sunat la 112, pentru că nu răspundeau la ușă și la telefon. Echipajul medical care s-a deplasat la fața locului a constatat decesul femeii, iar bărbatul a fost transportat la spital. El era imobilizat la pat, din cauza unui accident vascular”, au explicat, pentru Mediafax, reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Galați.
Polițiștii au deschis o anchetă și așteaptă rezultatele necropsiei, pentru a stabili cu exactitate de ce a murit femeia.
Unii pacienți în stare gravă refuză tratamentul cu oxigen, deși au probleme serioase de respirație, susține șeful UPU-SMURD Bihor, medicul Hadrian Borcea.
Acesta a precizat că fenomenul a început să apară după mediatizarea cazului doctoriței Flavia Groșan, care a spus că în spitale sunt omorâți pacienți inclusiv prin oxigenoterapie, informează Digi24, care citează ebihoreanul.ro.
Borcea spune că acum medicii au mari dificultăți în a-i convinge pe oameni să primească oxigen, chiar dacă ei abia respiră.
Medicul pneumolog a făcut în ultima vreme mai multe declarații controversate. Flavia Groșan a susținut că protocolul medical din spitale „ucide” pacienți, oxigenul medical în cantități mari provoacă edeme cerebrale și că pacienții COVID cu saturație de 80% se pot trata acasă.
Mulți specialiști din domeniu i-au contestat declarațiile.
Groșan a fost chemată la Colegiul Medicilor Bihor pentru a da explicații în legătură cu afirmațiile sale, iar ulterior, președintele forului, Carmen Pantiș, a anunțat că pneumologul va putea profesa în continuare.
Carmen Pantiș a susținut că nu a existat o reclamație care să întrunească condițiile unui malpraxis.