Prima pagină » Actualitate » Fenomen bizar în Oradea. Motivul pentru care au apărut nori de praf roșu pe cer

Fenomen bizar în Oradea. Motivul pentru care au apărut nori de praf roșu pe cer

Fenomen bizar în Oradea. Motivul pentru care au apărut nori de praf roșu pe cer

Un fenomen bizar a avut loc, seara trecută, în Oradea. Localnicii au putut observa nori de praf roșu pe cer, îndeosebi în zona centurii de Vest. În urma acestei situații, reprezentanții Gărzii de Mediu au venit cu o serie de explicații. Iată motivul pentru care cerul și-a schimbat culoarea.

Seara trecută, a avut loc un fenomen bizar în Oradea. Pe cer au apărut nori de praf roșu, aspect care i-a alarmat pe localnici. În urma acestei situații, autoritățile au identificat cauza în urma căreia cerul a căpătat o nuanță roșiatică.

Vezi și Fenomenul de la Marea Neagră care i-a îngrijorat pe experți. Motivul pentru care temperatura apei crește

Cerul a căpătat o culoare roșiatică în Oradea / sursă foto: captură video Antena 3 CNN

Vezi și Fenomenul care afectează Dunărea. Navele riscă să rămână blocate din cauza nivelului de apă scăzut

Fenomen bizar în Oradea: de ce a căpătat cerul o culoare roșiatică?

Seara trecută, cetățenii au putut observa nuanța roșiatică a cerului. Un asemenea fenomen a ridicat semne de întrebare, iar autoritățile române au identificat rapid care a fost, de fapt, motivul. Potrivit informațiilor, Garda de Mediu a descoperit că fenomenul a pornit de la o groapă de deșeuri a unei foste fabrici de vopsele, care se întinde pe o suprafață de 17 hectare.

Vântul a ridicat și a transportat pulberea de oxid de fier regăsită la fabrica din Oradea, motiv pentru care cerul a căpătat nuanța respectivă. O asemenea situație nu ar fi avut loc, în condițiile în care suprafața de 17 hectare ar fi fost udată constant. Nu este prima oară când această situație se întâmplă. În trecut, Garda de Mediu a mai aplicat o sancțiune tot din această cauză. În urmă cu 3 ani, în zona respectivă exista un lac. Însă, din cauza secetei, apa s-a retras. Săptămâna viitoare, comisarii de la Garda de Mediu vor merge într-un control oficial. Societatea ar putea riscă o nouă amendă, tot în valoare de 100.000 de lei.

„Această problemă nu este nouă. Am mai avut și în trecut astfel de situații. În ultimii ani, schimbările climatice au făcut ca zona respectivă… apa care era acolo a secat. Trebuia să îl ude (n.r. terenul). Am vazut o încercare de a realiza măsurile, însă acel furtun pe care l-am observat nu rezolvă problemele. Creează disconfort pentru toți. E periculos în măsura în care orice astfel de praf creează probleme”, a precizat Marius Orbai, jurist la Garda de Mediu, la Antena 3 CNN.

Sursă foto: capturi video Antena 3 CNN

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele

Citește și