Prima pagină » Actualitate » Fenomene METEO neobișnuite în România, până la jumătatea lunii februarie 2024. Prognoza a fost actualizată

Fenomene METEO neobișnuite în România, până la jumătatea lunii februarie 2024. Prognoza a fost actualizată

Fenomene METEO neobișnuite în România, până la jumătatea lunii februarie 2024. Prognoza a fost actualizată
FOTO - Caracter ilustrativ: Profimedia

Meteorologii au actualizat prognoza până la jumătatea lunii februarie 2024, aflând astfel că se vor înregistra temperaturi și cu 15 grade Celsius mai mari, după ce un val de aer tropical va traversa România. În general, vremea se va menține mai caldă față de limita normală.

„Masa de aer caldă va fi de interes, așa cum am menționat și la debutul săptămânii, pentru toată această săptămână, pentru că vorbim de temperaturi maxime zilnice în fiecare zi, cuprinse în general între 8°C până la 19°-20°C. La această oră deja am consemnat 22° la Calafat, Băileşti, Bechet, Zimnicea, 20°- 21°, în Capitală fiind posibil cele mai ridicate valori din luna februarie de la debutul acestei luni, în această dimineață, la 64 de stații din nou, temperaturile minime au atins cele mai ridicate valori pentru o zi de 6 februarie, de când se fac măsurători meteorologice în țara noastră, după ziua de ieri, când, de asemenea, la 58 de stații am atins de, din nou, recorduri termice zilnice”, a transmis directorul ANM, Elena Mateescu, la Antena 3.

Potrivit prognozei ANM, care a fost actualizată, temperaturile se vor menține mai ridicate, spre deosebire de pragul normal al acestei perioade. Se vor înregistra temperaturi mai mari cu 10 – 15 grade.

Pe lângă temperaturile de peste 15 grade Celsius, meteorologii mai atrag atenția asupra altui fenomen meteo. Se vor înregistra intensificări ale vântului, îndeosebi în zona montană înaltă. Se vor înregistra rafale de peste 90 – 100 km/h. În zonele joase de relief, meteorologii anunță că vor fi rafale de 60 – 80 km/h.

„Așadar, o săptămână deosebit de caldă și semnalul este că, cel puțin până la jumătatea acestei luni, vorbim de o vreme mult mai caldă pentru perioada în care ne aflăm, maximele fiind mai ridicate, cu mai mult de 10°-15° față de normalul datei din calendar. Dar trebuie să reamintim și de intensificările de vânt, care rămân de interes mai ales în zona montană înaltă, acolo unde rafalele vor mai înregistra viteze de peste 90-100km/h iar în zonele mai joase de relief, viteze de 60-80km/h”, a spus Elena Mateescu, director ANM.

FOTO – Caracter ilustrativ: Profimedia

Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri ... vezi toate articolele

Citește și