Patronul de la „Ferma Dacilor”, Cornel Dinicu, își conduce, sâmbătă, pe ultimul drum, fiul de 11 ani, care a murit în incendiul devastator de la pensiune.
UPDATE 2: Zeci de coroane au fost aduse la cimitirul unde este înmormântat Victor, fiul lui Cornel Dinicu
Zeci de coroane au fost aduse la cimitirul unde este înmormântat Victor, fiul lui Cornel Dinicu.
Mai multe imagini în GALERIA FOTO a acestui articol.
UPDATE 1: Cortegiul funerar a ajuns la cimitir
Cortegiul funerar cu trupul fiului patronului de la „Ferma Dacilor” a ajuns la Cimitirul Voluntari.
Cei prezenți în curtea cimitirului l-au întâmpinat cu aplauze.
ȘTIRE INIȚIALĂ
Alături de Dinicu se află soția și restul familiei. Toți sunt copleșiți de durere. Apropiații spun că patronul de la „Ferma Dacilor” nu s-a desprins de pantoful sport care i-a aparținut fiului său și care a fost recuperat din cenușa incendiului care a devastat pensiunea, în urmă cu patru zile.
Victor a fost depus la capela Bisericii Vatra Luminoasă din București. După priveghi, copilul de 11 ani va fi înmormântat la Cimitirul Voluntari.
Tot sâmbătă urmează să fie condus pe ultimul drum unul dintre studenții care au participat la aceeași petrecere de Crăciun: Adrian Marinescu.
Anterior, alte două victimele au fost înmormântate. Studenta din Călărași și fiului generalului de la Direcția de Informații a Armatei, Vlad Băiceanu, au fost conduși pe ultimul drum.
Între timp, urmează să fie stabilită și data la care vor fi înmormântați și Lucian Ene, zis Pif, împreună cu cei doi fii ai săi, de 11, respectiv 16 ani, conform Antena 3.
Cornel Dinicu este convins că focul care i-a mistuit investiția și i-a ucis fiul a fost pus.
Cu portretul fiului în braţe şi consolat de prieteni, Cornel Dinicu a declarat în pentru Observator, în cursul zilei de vineri: „Ne-au dat foc. Să ne facă rău, să ne distrugă. Nu să mă omoare, că eu nu mai am duşmani de mulţi ani. Oamenii fac rău pur şi simplu”.
Din păcate, toate concluziile anchetatorilor duc la ipoteza că oribila întâmplare este doar urmarea firească a unui șir interminabil de ilegalități. Ca și în cazul Crevedia, Ferma Dacilor era o bombă cu ceas. Când, nu dacă se va produce o nenorocire, era întrebarea. Șirul neregulilor de la Ferma Dacilor e tot mai evident. Mai marii din Ministerul de Interne cred că tragedia ar fi putut fi evitată dacă instituţiile statului îşi făceau treaba. Mai mult, inspectorii ISU l-ar fi protejat pe administratorul complexului care nu avea autorizaţie de securitate la incendiu, în loc să-l sancţioneze.
Șeful ISU Prahova, colonelul Nicolae Tudoroiu, și-a dat demisia la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), în urma incendiului de la Ferma Dacilor. Departamentul pentru Situații de Urgență a anunțat, miercuri, că va sesiza parchetul în legătură cu verificările făcute de ISU Prahova în anul 2019 la pensiunea Ferma Dacilor din localitatea Tohani. De asemenea, șeful Inspecției de Prevenire din cadrul ISU Prahova a fost demis.
Secția militară a DNA a clasat în martie 2023 un dosar care privea modul în care funcționa Ferma Dacilor fără autorizație de securitate la incendiu, potrivit informațiilor G4Media. DNA va redeschide acest dosar după ce pensiunea a ars din temelii marți, au declarat pentru G4Media surse judiciare.
În anul 2019, la pensiunea care a ars a fost organizata o masă de protocol oferită chiar de conducerea Inspectoratului Județean de Urgență (ISU) Prahova, potrivit acelorași surse.
În anul 2020, pensiunea a fost amendată pentru că funcționa fără autorizație de securitate la incendiu.