Ferma DACILOR, locul în care 8 persoane au murit carbonizate, și-a redeschis parțial porțile: „Funcționăm în rulote și containere și gătim afară”
După incendiul devastator de acum șapte luni, în urma căruia și-au pierdut viața opt persoane, Ferma Dacilor din Tohani și-a redeschis parțial „porțile” pentru turiști, dar nu oricum ci într-o nouă structură.
În prezent, ferma oferă doar opțiuni de luat masa, fără posibilitatea de cazare peste noapte.
Cornel Dinicu, proprietarul fermei, a declarat că activitatea se desfășoară în aer liber, cu grătare și rulote mobile, pentru care nu este necesară autorizație.
„Am deschis o parte din fermă. Vom funcționa pe rulote mobile și containere mobile până când vom obține toate avizele necesare pentru restaurantul care a rămas, care era o pescărie pe vremuri. Acum funcționăm pe grătare, în aer liber. Mâncarea o gătim afară, la proțap, în rulotele mobile. Vom funcționa, că trebuie să trăim și noi din ceva”, a explicat Dinicu.
În ciuda dramelor cumplite petrecute la Fermă, Cornel Dinicu spune că este hotărât să mențină ferma în funcțiune. El a declarat că autoritățile locale manifestă reticență, ceea ce face dificilă obținerea autorizațiilor necesare pentru operarea completă a complexului.
Ancheta privind cauza incendiului este încă în desfășurare, așteptând rezultatele expertizei INSEMEX Petroșani.
„Nu sunt slab. Mi-au murit părinții, mi-au murit trei frați, mi-au murit prieteni. Am văzut la moarte în viața mea…, dar nu se compară niciuna cu ce s-a întâmplat. N-are nicio legătură” , potrivit B1TV.
Pentru a onora memoria celor opt victime ale incendiului, inclusiv a fiului său, Cornel Dinicu și comunitatea locală au plantat 150 de nuci și au organizat o slujbă de pomenire în luna martie.
Citește mai mult pe acest subiect: