Incident șocant petrecut la o fermă din Norvegia. O fetiță de doar 20 de luni a fost victima unui atac neobișnuit petrecut duminică, 8 septembrie.
Un vultur auriu a atacat-o în timp ce se juca pe proprietatea familiei, o fermă din regiunea Trondelag.
Vulturul s-a năpustit asupra fetiței, prinzând-o cu ghearele. Mama copilului, aflată în apropiere, a intervenit imediat, încercând să o elibereze. Lupta a fost atât de intensă încât un vecin a trebuit să intervină pentru a ajuta la alungarea vulturului.
Tatăl fetiței a declarat pentru NRK: „Vulturul a apărut de nicăieri și a apucat-o pe fiica noastră cea mică. Mama ei a sărit imediat și a apucat vulturul, dar a trebuit să lupte pentru a-i da drumul”.
Cu toate acestea, vulturul s-a dovedit persistent. Chiar și după ce părea că a fost alungată, pasărea a continuat să revină, atacând în mod repetat.
Vecinul care a intervenit a încercat să țină vulturul la distanță folosind un băț, dar pe termen lung nu a avut succes, pasărea atacând în valuri.
Astfel, cei doi au chemat un paznic de vânătoare local, Per Kare Vinterdal. Văzând ce se întâmplă, el a luat decizia de a împușca vulturul.
Vinterdal a explicat pentru NRK că „atitudinea vulturului era cea a unui prădător care văzuse în fetiță o potențială pradă. Vulturul a continuat să revină, chiar dacă vecinul l-a alungat cu un băț”.
În urma atacului, fetița a suferit răni care au necesitat îngrijiri medicale. A avut nevoie de copci la ceafă și prezenta zgârieturi de la ghearele vulturului pe față.
„Atacul vulturilor asupra oamenilor este atât de neobişnuit încât nu am mai găsit nicio menţiune în acest sens, în afară de poveşti foarte vechi, dar care nu au fost confirmate. Nu există nicio logică în ceea ce s-a întâmplat. Este o gaură neagră. Este un comportament anormal”, a declarat expertul în vulturi aurii Alv Ottar Folkestad, de la organizaţia de conservare a naturii Birdlife.
Totuși, acesta a fost al patrulea atac în ultimele 5 zile. Expertul a declarat că vulturii aurii care au atacat sunt păsări abia ieșite din cuib.
„Au ieşit doar de o lună sau două şi trebuie să fi fost patru păsări diferite. Există o distanţă geografică destul de mare între atacuri.
Este agresivitate pură. Nu are nimic de-a face cu vânătoarea. Ei nu privesc oamenii ca pe o pradă. Cea mai probabilă explicaţie este că se simt într-o poziţie de apărare. Că se tem de o creatură pe care nu au mai văzut-o până acum. Şi este posibil ca ceea ce devine un atac să fie declanşat de nevoia de a se apăra”, a încercat bărbatul să ofere o explicație.
CITEȘTE ȘI: