Fiica asistentei rănite când salva pacienți din spital: ”E conștientă, dar are arsuri de gradele I și II”
Fiica infirmierei care a suferit arsuri pe 20% din suprafața corpului, în timp ce încerca să salveze viața pacienților din saloanele cuprinse de flăcări la spitalul suport COVID din Ploiești, a povestit că mama ei era conștientă când a fost dusă de urgență la Spitalul Floreasca din Capitală, scrie Antena 3.
„Acum am venit să îi iau geanta pentru că o trimite la București. Nu era o problemă cu stația de oxigen. Am aflat de pe internet. Am văzut o știre și m-a sunat și tatăl meu, care lucrează pe ambulanță. E conștientă, din câte știu, dar are arsuri de gradul I și II”, a declarat fiica asistentei, când a ajuns la spital, joi dimineață.
Inițial, informația transmisă de Ministerul Sănătății a fost că asistenta ar avea arsuri pe 50% din suprafața corpului. Ulterior, ministerul a revenit cu precizarea că asistenta are arsuri pe 20% din corp.
„Cadrul medical care a fost transferat în această dimineață la Spitalul Clinic de Urgență Floreasca București se află, în prezent, în evaluare medicală, are arsuri pe o suprafață de aproximativ 20% din suprafața corporală și a solicitat să nu fie transmise public alte informații despre starea sa de sănătate”, a anunțat Ministerul Sănătății.
Incendiul a izbucnit, joi dimineață, la spitalul suport COVID Movila Vulpii din Ploiești. La ora 04.36 a fost pus în aplicare Planul Roșu de intervenție, apelul la 112 fiind primit la ora 04.15.
Din nefericire, doi pacienți, de 74 și 75 de ani, nu au mai putut fi salvați. Asistenta medicală, în vârstă de 51 de ani, care a suferit arsuri pe 20% din corp, a fost transportată la Spitalul Floreasca din Capitală.
Directorul Spitalului Judeţean de Urgenţă Ploieşti, doctorul Bogdan Nica, a declarat că incendiul s-ar fi putut declanșa din cauza unei scântei la un aparat și că unul dintre bolnavi era foarte agitat, iar din această cauză patul a fost mișcat. El a adăugat că instalația electrică de pe secție era nouă și că până acum nu au mai fost probleme. Spitalul nu are, însă, autorizație de incendiu.
„Infirmiera a fost rănită în timp ce încerca să-i repună masca bolnavului care era foarte agitat. Atunci s-a mișcat patul, a apărut o flamă, colega ei a venit cu un extinctor, a stins imediat costumul și apoi au intervenit cu extinctoare în salon, a venit și ISU în zece minute și incendiul s-a stins în trei minute”, a declarat Nica.