Florin Cîțu susține că nu a fost informat în legătură cu al doilea dosar din SUA. „Acel claim a fost respins de instanța americană”

Florin Cîțu susține că nu a fost informat în legătură cu al doilea dosar din SUA. „Acel claim a fost respins de instanța americană”
Premierul Florin Cîțu / Foto: Alexandra Pandrea
Publicat: 16/08/2021, 17:18
Actualizat: 16/08/2021, 17:19

Premierul Florin Cîțu susține că nu era la curent cu informațiile publicate de presă, privind un al doilea dosar pe numele lui în Statele Unite ale Americii, ce vizează o datorie neachitată, subliniind că a aflat ulterior că instanța americană a respins revendicările firmei de recuperare.

Întrebat de jurnaliști de unde a luat împrumutul din cel de-al doilea dosar din SUA în care îi apare numele, conform informațiilor agenției Mediafax, dar și dacă a consumat vreodată droguri, Florin Cîțu a afirmat că s-a interesat în legătură cu informațiile apărute în presă și spune că este vorba, de fapt, o decizie de respingere a instanței americane.

„M-am informat și eu, este de fapt o decizie de respingere a unei sentințe civile, despre care nu am fost informat niciodată. S-a întâmplat în 2009, eram foarte ușor de găsit pentru oricine ar fi vrut să mă găsească în 2009 dacă era ceva, dar, repet, realitatea juridică este că acel dosar a fost respins de instanța din SUA. Eu am încredere în justiția din SUA”, a spus Florin Cîțu.

La întrebările presei privind datoria de achitat pentru împrumutul respectiv, premierul a spus: „Repet, acel claim (revendicare, pretenție- engl.) a fost respins de instanța americană”.

Ce datorie ar fi avut de plătit actualul premier

Potrivit dezvăluirilor făcute de agenția Mediafax, la șase ani după plecarea din SUA, în 21 iulie 2008, Florin Cîțu a fost chemat în judecată în instanța din Iowa pentru o datorie neplătită de 6.698,73 de dolari de pe un card de credit deschis la Maryland National Bank, N.A, unul dintre cei mai mari furnizori de carduri de credit ai Americii.

Astfel, potrivit Mediafax, banca americană își vânduse creanțele către firma de recuperare Clarke Jordan Financial LC, care-i cere lui Florin Cîțu într-un proces civil peste 9.755,27 de dolari pentru că nu și-ar fi respectat angajamentele semnate.

Investigatorul Raymond Miller, angajat să-l găsească pe Florin Cîțu, informează instanța din SUA că a transmis citația la adresa indicată, mai arată Mediafax. În perioada 21 noiembrie 2008 – 24 februarie 2009, judecătorul Steven Van Marel mai acordă 3 luni firmei de recuperare ca să-l notifice pe Florin Cîțu despre proces, Florin Cîțu nu este de găsit și, după 7 luni de la chemarea lui Cîțu în judecată, judecătorul respinge temporar cazul. Firma de recuperare nu a mai redeschis procesul civil.

Acest al doilea „dosar” a aparut după ce, săptămâna trecută, auapărut în spațiul public dezvăluiri privind arestarea lui Florin Cîțu în SUA, acum 20 de ani, pentru că a condus sub influenţa alcoolului.

Informațiile au fost confirmate de șeful Executivului, miercurea trecută, afirmând că a fost vorba de o contravenție, pentru care a plătit o amendă mare. Florin Cîțu a comentat și că i se pare surprinzător că informațiile au apărut în timpul campanie interne pentru alegerea președintelui PNL, funcție pentru care candidează, alături de actualul lider liberal, Ludovic Orban.

Ludovic Orban i-a cerut recent să iasă public pentru a-și cere scuze pentru că nu i-a informat pe români, și nici pe el personal, în legătură cu evenimentele din SUA.

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi turiști au fost șocați de nota de plată de 811 euro pentru 2 băuturi,...
Ilie Năstase s-a despărțit de Ioana: 'Durere mare…'. A plecat singur în Cehia, cu lacrimi...
FOTO. Alexandra Stan, imagini „interzise” pentru a susține naționala României la EURO
Irina Columbeanu și Ramona Gabor l-au scos pe Irinel Columbeanu de la azil! Gestul emoționant...
Un bărbat care își căuta soția dispărută de-acasă a descoperit că aceasta fusese înghițită cu...
BAC 2024 | Ce subiecte au picat la geografie, logică, filosofie, sociologie și psihologie
Secretul longevității celui mai VÂRSTNIC fotbalist din lume. Ce mănâncă Kazuyoshi Miura și ce stil...
Preţul exorbitant pe care l-a plătit un cuplu pentru două băuturi la un restaurant din...
„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a...
Cum se apără femeia acuzată că ar fi mușcat un copil pe o plajă din...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
ABANDONATE într-o mină! Peste 50 de mașini clasice VOLKSWAGEN au fost date uitării - VIDEO
Scandalul după golul Turciei la Euro ia amploare. Ambasadorul turc a fost convocat de germani....
FRUMUSEȚEA nu aduce FERICIRE. Ce se întâmplă cu oamenii care ARATĂ prea BINE?
Cutremur în cazul Caracal. Ce a făcut Gheorghe Dincă în închisoare
O stațiune din România, spaima turiștilor. Fug din cauza mizeriei în care a ajuns
Primele declarații ale soțului Ilenei Stana Ionescu după moartea actriței. Andrei Ionescu e sfâșiat de...
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Monica Tatoiu a povestit un moment care a marcat-o din copilărie: „Ce bătaie am luat!...
Victor Vrînceanu, dezvăluiri cutremurătoare la adresa Andreei Antonescu: ”Mă trezesc că o persoană străină stă...
BANCUL ZILEI. Profesorul: - Bulă, de ce ai copiat la tema asta?
Istoria modei, modificată pentru totdeauna de invenția acelor din os de acum 40.000 de ani
×