Actorul Florin Piersic va fi transferat de la Institutul „Matei Balş” la Spitalul Clinic de Ortopedie Foişor pentru a i se scoate proteza de genunchi.
Actorul Florin Piersic va face investigaţia PET – CT, apoi va fi dus la Spitalul Clinic de Ortopedie Foişor pentru a i se scoate proteza de genunchi, a declarat managerul Institutului „Matei Balş”, Cătălin Apostolescu.
„Va face PET – CT şi va merge la Spitalul Foişor, unde i se va scoate proteza de genunchi”, a spus Apostolescu, pentru Agerpres.
Actorul fusese transferat în această săptămână de la Institutul Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca la Institutul „Matei Balş”.
Conducerea Institutului Inimii „Niculae Stăncioiu” din Cluj-Napoca a explicat, miercuri, într-o conferinţă de presă, că actorul Florin Piersic a fost transferat la Bucureşti la cererea familiei sale, nu pentru că în oraş n-ar fi putut să fie tratat în cele mai bune condiţii.
Directorul medical al Institutului de boli infecțioase Matei Balş, dr. Adrian Marinescu, a precizat la Antena 3 CNN că starea de sănătate a actorului Florin Piersic nu este nicidecum aşa de gravă cum a fost prezentată şi a oferit şi explicaţii privind modul în care s-a produs infecţia cu stafilococ.
„În mod clar este stabil și când spun stabil mă refer la situația în care nu e în terapie intensivă și nu a fost din primul moment. Nu este o situație medicală care să-i pună viața în pericol în acest moment. Adică nu e o situație de gravitate, așa cum am auzit în diverse surse și cred că e important de spus lucrul acesta, dar într-adevăr este un pacient vulnerabil prin vârstă, prin bolile asociate și un lucru pe care nu-l are în raport cu această infecție. Asta se întâmplă și dacă ar fi avut, de exemplu, o pneumonie sau o viroză. În mod clar trebuia să fie supravegheat extrem de atent, așa cum se întâmplă acum”, a declarat dr. Adrian Marinescu.
„S-a făcut o confuzie, în condițiile în care eu cred că explic destul de clar, legătura sau ceea ce s-a spus despre stafilococ, adică despre bacterie, s-a discutat în cursul zilei de astăzi, s-a vorbit că e un stafilococ care reprezintă bacterie de spital și că ar fi agresiv, ori este total neadevărat. Vorbim de un stafilococ, din toate datele pe care le avem, care este absolut sensibil și-a păstrat sensibilitatea la antibiotice, ceea ce înseamnă că este stafilococul pe care noi toți îl avem și pe piele, este ubicuitar, adică există peste tot. Dacă ne-am testat, probabil și noi l-am găsit. Deci nu trebuie să existe un semn de egalitate între acest stafilococ, care există absolut peste tot, și o infecție severă care să aibă legătură cu vreun spital”, a spus medicul Adrian Marinescu.