Prima pagină » Actualitate » Fostul polițist antidrog Robert Badea a ajuns agent de pază într-un club de manele. Ofițerul este JUDECAT pentru constituirea unui grup criminal

Fostul polițist antidrog Robert Badea a ajuns agent de pază într-un club de manele. Ofițerul este JUDECAT pentru constituirea unui grup criminal

Dosarul în care fostul polițist antidrog Robert Badea a fost trimis în judecată de procurorii DIICOT a intrat pe rolul instanței Curții de Apel București, după ce a primit aviz favorabil din partea judecătorului de cameră preliminară. Între timp, fostul comisar-șef Badea ar fi ajuns agent de pază într-un club de manele frecventat de cei mai cunoscuți lideri interlopi din București. 

Fost rugbist de performanță, Robert Badea a reușit să se angajeze în structurile Poliției Române și să lucreze ca ofițer specializat în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO). Mai întâi, acesta a lucrat pe linia combaterii traficului de persoane, după care a devenit ofițer antidrog.

Fizicul impunător și viața de sportiv l-ar fi apropiat pe Robert Badea de mediile violente, iar acesta ar fi ajuns să lucreze ca agent de pază în cluburile bucureștene. Polițistul nu ar fi ajuns oricum în aceste anturaje, ci cu știrea superiorilor, care l-ar fi trimis să lucreze sub acoperire. Surse judiciare au dezvăluit, în exclusivitate pentru Gândul, că Badea s-ar fi împrietenit repede cu restul colegilor și nu după multă vreme ar fi aflat, chiar de la el, că este polițist antidrog.

Viața de noapte i-ar fi permis polițistului să lege prietenii cu oameni de afaceri importanți, iar acesta ar fi ajuns să conducă autoturisme de lux și să locuiască într-o vilă impunătoare, construită în apropierea Capitalei, la Cirogârla.

Legături strânse cu „lordul drogurilor”

Problemele fostului comisar-șef Robert Badea au început după ce, în 13 februarie 2020, Marcel Vela, la acel moment ministru al Afacerilor Interne, a declarat că în Poliție există „un ofițer BCCO care s-a apropiat prea mult de infractori”. Vela avea în acest sens un raport al Direcției Generale de Protecție Internă (DGPI), însă informația nu era una destinată publicității.

Chiar și așa, în noiembrie 2020 au avut loc zeci de percheziții ale procurorilor DIICOT, iar printre persoanele ridicate de acasă s-a numărat și Robert Badea. Cu această ocazie s-a aflat în mod public faptul că polițistul avea legături foarte strânse cu Marian Bejan, cunoscut ca „lordul drogurilor”.

Fost traficant de persoane, Bejan a fost acuzat că se ocupa de comercializarea drogurilor în cluburi. Totodată, acesta se dovedise necruțător cu rivalii săi și era acuzat de nu mai puțin de patru tentative de omor. Ultima îl vizase pe temutul Marius Alecu, zis Bebino, care fusese măcelărit de mai mulți indivizi din Colentina, după ce ar fi primit de la Marian Bejan suma de 10.000 de euro. În ciuda rănilor grave, bărbatul a scăpat cu viață, însă, conform anchetatorilor, și-a pierdut două degete în timp ce se apăra de macetele agresorilor.

Badea și Bejan s-ar fi mutat în Herăstrău

La patru ani de la descinderile din noiembrie 2020, Robert Badea, care între timp a pierdut calitatea de polițist, și-ar fi reluat activitatea de agent de pază. Surse judiciare au declarat, pentru Gândul, că fostul ofițer antidrog ar fi fost reperat într-un club de manele din zona Herăstrău. Totodată, sursele citate au precizat că în același local ar fi fost semnalată și prezența lui Marian Bejan, adică aceeași formulă în care cei doi ar fi colaborat în trecut, la clubul One.

Robert Badea este judecat de magistrații Curții de Apel București, pentru constituirea unui grup infracțional organizat, efectuarea de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, în formă continuată, complicitate la spălarea banilor și folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite.

La rândul său, Marian Bejan este judecat pentru constituirea unui grup infracțional organizat, tentativă de omor calificat, distrugere, sustragere sau distrugere de probe ori înscrisuri, instigare la comiterea tentativei de omor calificat, favorizarea făptuitorului, sustragere sau distrugere de probe ori înscrisuri, spălarea banilor, complicitate în formă continuată la efectuarea de operațiuni financiare incompatibile cu funcția, spălarea banilor, instigare la folosirea, în orice mod, direct sau indirect, de informații ce nu sunt destinate publicității ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informații, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri ori alte foloase necuvenite, în formă continuată, instigare la acces ilegal la un sistem informatic, în formă continuată, și trafic de persoane.


CITEȘTE ȘI:

ANCHETĂ a procurorilor după ce un bărbat a fost uitat în arestul Poliției. S-a deschis un dosar pentru neglijență

Șeful Penitenciarului Tulcea, CERCETAT de procurori după un SCANDAL sexual. O subalternă l-a filmat pe ascuns

Unul dintre ”BĂIEȚII DEȘTEPȚI” care s-au îmbogățit în pandemie a fost pus de instanță să plătească din averea sa DATORII de 3,5 milioane €

Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate armele subordonate acestuia, în special Poliția ... vezi toate articolele

Citește și