Fostul primar din Slatina, condamnat în dosarul Vâlcov, adus în țară / Gorghiu: „România face eforturi INCREDIBILE pentru aducerea fugarilor”
Minel Prina, fost primar al Slatinei, care a fost condamnat în dosarul lui Darius Vâlcov, a fost adus în țară, după ce a fost extrădat de autoritățile din Italia.
Minel Prina a fost condamnat alături de Darius Vâlcov a fost condamnat definitiv, în luna mai, de un complet de cinci judecători de la Instanţa supremă în dosarul ”Tablourilor”, numit astfel după ce procurorii au găsit peste 100 de opere de artă achiziţionate de Vâlcov prin interpuşi, unele dintre fiind ascunse în pereţii falşi ai unor imobile aparţinând fostului ministru.
Pentru că nu a fost găsit la adresă de Poliție, oamenii legii din România l-au dat în urmărire generală. Ulterior, el a fost identificat în Italia. Acum, el a fost extrădat de autortățile judiciare din Peninsulă.
Alina Gorghiu: 1.000 de fugari, aduși în țară în acest an
Printr-un mesaj postat pe Facebook, ministrul Alina Gorghiu vorbește despre repatrierea lui Prina și spune că „statul român face eforturi incredibile în aducerea fugarilor în țară”, fiind un punct prioritar pe agenda Guvernului.
„Doar cine nu vrea să vadă mai poate spune că statul român nu face eforturi incredibile în aducerea fugarilor în țară.
În fiecare zi ne ocupăm de acest subiect, este prioritate de agendă pentru guvern.
Fugarul Minel Florin Prina, fostul primar al Municipiului Slatina, a fost adus în țară. În această noapte a ajuns la penitenciarul Rahova.
Era ultimul fugar dintre condamnații în același dosar cu Darius Vâlcov care se sustrăgea de la pedeapsă. El are de executat 4 ani și 6 luni de închisoare.
Și în acest dosar, se face justiție până la capăt!
Mulțumim autorităților din Republica Italiană pentru cooperarea judiciară bună. În anul acesta, circa 100 de fugari au fost aduși numai din această țară.
Statul român se ocupă de combaterea fenomenului fugarilor indiferent de numele lor.
În total, numărul persoanelor ajunse din străinătate în structurile Administrației Naționale a Penitenciarelor anul acesta se apropie de 1.000.
Dintre aceștia, peste 700 sunt fugari condamnați de instanțele românești.
O altă categorie, peste 260 de persoane, sunt cetățeni care au comis fapte în străinătate, dar au solicitat să execute pedeapsa în țară. Este o dovadă a faptului că în penitenciarele românești sunt condiții preferabile celor din alte țări. Fugarii care invocă condițiile din penitenciare pentru a evita predarea către România vehiculează informații false.
Vom face și în continuare tot ce putem pentru aducerea fugarilor în România”, a transmis, joi,pe Facebook, ministrul Justiției, Alina Gorghiu.