Timișorenii sunt invitați să aleagă cea mai bună idee creativă dintre cele 11 propuse de către studenții Universității de Ve st(UVT), vizând reimaginarea Fântânii Punctelor Cardinale, până la 31 octombrie 2022, prin scanarea unui QR-code, prezent pe panourile cu proiectele instalate în oraș, sau pe site-ul universității timișorene.
Proiectul cu cele mai multe voturi va fi preluat de arhitecți, proiectanți, peisagiști, hidrotehniști din Timișoara, pentru a fi adus în forma finală în care să fie implementat.
„Suntem bucuroși să anunțăm deschiderea perioadei de vot public pentru ideile creative propuse de echipele UVT în cadrul proiectului de Reimaginare a Fântânii Punctelor Cardinale ca insulă de biodiversitate. UVT propune comunității timișorene câteva alternative creative pentru modernizarea prin biodiversitate a celebrului spațiu central timișorean”, a transmis rectorul UVT, Marilen Gabriel Pirtea.
Proiectul Reimaginarea Fântânii „Punctele Cardinale” ca insulă de biodiversitate face parte din viziunea globală propusă în calendarul din Săptămâna Verde Europeană la UVT și a fost propus de către Aquatim SA, ca deținător al drepturilor de utilizare a Fântânii „Punctele Cardinale”. Pentru realizarea celor 11 proiecte au colaborat cadrele didactice și studenții aparținând de cele trei facultăți ale UVT (FAD, CBG și FSP), cu participarea Centrului de Transfer Tehnologic și Inovare al UVT.
„Parteneriatul dintre Aquatim și UVT se concretizează într-un mod binevenit, proiectul reconfigurării Fântânii „Punctele Cardinale” fiind o ocazie excelentă pentru a propune un alt mod de a vedea lumea, un mod care adresează și nevoia de verde, de ecologie. UVT arată astfel care este tocmai sensul unei universități: de a provoca în mod constant comunitatea, dar și de a oferi soluții, cum se întâmplă prin acest proiect care a generat peste 10 proiecte spectaculoase”, spune Robert Șerban, consilierul al directorului general Aquatim SA.