Prima pagină » Actualitate » FOTO | Oamenii străzii din București, așteptați cu „Pulled Pork”, cârnați salsicia și ulei de măsline aromatizat, la noul Centru Comunitar din oraș

FOTO | Oamenii străzii din București, așteptați cu „Pulled Pork”, cârnați salsicia și ulei de măsline aromatizat, la noul Centru Comunitar din oraș

Primăria Capitalei a deschis vineri Centrul Comunitar Grivița-Cișmigiu, dedicat oamenilor fără adăpost din București.

„E un proiect al Primăriei Capitalei, prin Direcția Generală de Asistență Socială, realizat în cooperare cu Asociația Carusel, cu scopul de a acorda asistență de primă necesitate sub formă de hrană caldă, îmbrăcăminte și servicii de curățenie personală celor aflați în nevoie”, a anunțat primarul Capitalei, Nicușor Dan.

Potrivit reprezentanților Primăriei Capitalei, persoanele fără adăpost pot veni aici de luni până joi, între 12:30 și 17:30.

„Aici primesc o masă caldă, duș, haine curate, sprijin în obținerea documentelor de care au nevoie, consiliere psihologică și vocațională, educație pentru sănătate sau educație financiară, dar și pentru o vorbă bună, respect și siguranță”, a precizat și Horia Tomescu, viceprimarul Capitalei.

În prima zi, oamenii străzii au fost așteptați cu un meniu sofisticat, respectiv „Pulled Pork” ( friptură de porc în stil american), supă cremă de morcovi cu curry, totul asezonat cu ulei de măsline aromatizat.

„Împreună cu Asociația Carusel, deschidem azi un nou centru de zi pentru cei mai vulnerabili dintre bucureșteni, la numai câțiva pași de parcul Cișmigiu, pe Strada Sfântul Constantin nr. 8”, a mai precizat Tomescu.

 

Absolvent al Universității București, Nicolae Oprea și-a început cariera de jurnalist în anul 2004 și a semnat de-a lungul acestor ani în publicații precum Ziarul Libertatea (6 ani), Averea, Evenimentul ... vezi toate articolele

Citește și