FOTO. „Operațiunea Bursucul”. Un astfel de animal, rănit, a fost salvat din „Lunca Mureșului” și dus la o clinică veterinară
Romsilva anunță că un bursuc rănit în Parcul Natural Lunca Mureșului a fost dus la o clinică veterinară pentru îngrijiri!
„Un bursuc rănit a fost dus de colegii noștri de la Parcul Natural Lunca Mureșului la Clinica de Animale Mici din Arad, unde a fost îngrijit de dr. Silviu Radu și dr. Cristian Boroș. În acest moment, bursucul se află în continuare la Clinica de animale mici Arad.
„Colegii noștri au fost alertați de un cetățean care a descoperit bursucul tânăr rănit”
Colegii noștri au fost alertați de un cetățean care a descoperit bursucul tânăr rănit și nu a încercat să transporte bursucul sau alte metode, care, deși bine intenționate, uneori nu sunt deloc utile animalului rănit.
Bursucul, un animal deosebit de îngrijit, este un mamifer omnivor care se hrănește cu fructe, semințe, larve sau ouă. Toamna își face provizii, pe care le depozitează în vizuină, pentru perioada iernii, când are o activitate redusă. Își construiesc vizuini complexe, la o adâncime de 2 metri, cu galerii lungi, de până la 8 metri, cu încăperi speciale pentru provizii”, se arată într-o postare a celor de la Romsilva.
Parcul Național Lunca Mureșului este unul dintre cele 22 parcuri naturale sau naționale
Potrivit sursei citate, Parcul Național Lunca Mureșului este unul dintre cele 22 parcuri naturale sau naționale, pe care le administrează Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 17.455 ha și se întinde de-a lungul râului Mureș, de la limita municipiului Arad până la granița româno-maghiară.
„Baloo” din Cartea Junglei a fost filmat în Munții Retezat, în timp ce se scărpina de un copac! Imagini fabuloase postate de Romsilva!
O cameră de monotorizare din Parcul Național Retezat a surprins imagini foarte amuzante cu un urs care se scarpină de un copac, la fel ca celebrul „Baloo” din Cartea Junglei!
„Moș Martin a fost surprins în ipostaze amuzante de una din camerele de monitorizare amplasate în Parcul Național Retezat, amintindu-ne de Baloo din Cartea Junglei.
Mai întâi, se freacă cu simț de răspundere de un arbore pentru a-și marca teritoriul sau poate doar pentru a scăpa de o mâncărime – cine nu a trecut prin asta? Și ulterior, îl vedem adulmecând scoarța arboretului, în încercarea de a-și identifica propriul miros sau al altor exemplare blănoase”, se arată într-o postare a celor de la Romsilva.
Potrivit sursei citate, cel mai bine definit simț al ursului este simțul mirosului.