FOTO ȘI VIDEO| Bloc cuprins de flăcări și INTERVENȚIE în forță a pompierilor. Sute de persoane au fost evacuate în miez de noapte
Pompierii au fost alertați duminică noaptea, printr-un apel la 112, cu privire la un incendiu la acoperișul unui bloc de locuințe din Bârlad. Peste 200 persoane s-au autoevacuat, iar 120 de oameni au fost evacuați la sosirea echipelor de intervenție. O persoană a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale, potrivit ISU Vaslui.
Focul s-a extins pe o suprafață de o mie de metri pătrați. Au intervenit 70 de pompieri cu 14 autospeciale și 3 autoscări. Din cauza violenței incendiului, pompierii aflati în rezervă fiind chemați de acasă și s-au luptat cu focul până dimineață. Pentru moment, nu se cunoaște cauza incidentului.
Situația nu a fost una deloc simplă pentru pompierii care au intervenit. Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Podul Înalt” al judeţului Vaslui a intervenit cu 14 autospeciale de stingere cu apă, trei autoscari mecanice, două ambulanțe SMURD tip B2 și peste 70 de pompieri, pentru limitarea și lichidarea unui incendiu izbucnit la acoperișul blocului C4, strada Mihai Viteazul, municipiul Bârlad.
„La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul acoperişului şi exista pericolul de propagare la câteva apartamente, dar şi la un depozit pentru materiale de construcţii. Pompierii militari au acţionat pe mai multe sectoare, şi anume pentru limitarea şi lichidarea incendiului, pentru protecţia bunurilor aflate în pericol, dar şi pentru evacuarea persoanelor rămase blocate în locuinţe.
Au fost evacuate 120 de persoane, iar alte aproximativ 200 de persoane s-au autoevacuat. O persoană intoxicată cu gaze toxice a fost transportată la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Municipal Bârlad”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Vaslui, Marius Stanciu.
Vântul puternic a îngreunat misiunea pompierilor
Au ars aproximativ 1.000 de metri pătraţi acoperiş din plăci de azbociment pe astereală din lemn şi peste şase tone de materiale combustibile depozitate în pod. Mai multe apartamente au fost afectate.
Intervenţia a fost îngreunată de faptul că în podul cu o lungime de peste 100 de metri nu a existat niciun perete despărţitor, dar şi de vântul puternic. La sosirea echipajelor de intervenție a fost găsită o singura victimă intoxicată ușor cu monoxid de carbon și alte gaze toxice.