Prima pagină » Actualitate » Franța INTERZICE țigările electronice. „Este o problemă importantă de sănătate publică”

Franța INTERZICE țigările electronice. „Este o problemă importantă de sănătate publică”

Franța INTERZICE țigările electronice. „Este o problemă importantă de sănătate publică”

Decizie uluitoare luată de autoritățile din Franța: au interzis țigările electronice de unică folosință!

După ce Parisul a devenit prima capitală europeană care interzice trotinetele electrice, iată că Hexagonul face, din nou, valuri.

Mesajul primului-ministru Elisabeth Borne

Așadar, autoritățile din Franța au decis să interzică țigările electronice de unică folosință. „Este o problemă importantă de sănătate publică”, a declarat premierul Elisabeth Borne, într-un mesaj transmis la postul de radio RTL și preluat de Reuters.

„Este o problemă importantă de sănătate publică”, a explicat Borne, adăugând că Guvernul elaborează planuri pentru un program național de combatere a consumului de tutun.

Potrivit datelor autorităților publice din Franța, țigările sunt responsabile pentru 75.000 de decese pe an în toată țara.

Țigările electronice de unică folosință generează obiceiuri în rândul tinerilor care pot duce la dependența de tutun, a adăugat premierul francez.

Cu toate acestea, Executivul nu intenționează să majoreze taxele pe tutun anul viitor, subliniază Elisabeth Borne.

Președintele francez Emmanuel Macron a stabilit în 2021 planuri ambițioase de combatere a tutunului și a alcoolului, promițând mai multe zone fără fumători.

Scopul Palatului Elysee este ca toți tinerii de 20 de ani să nu mai fumeze până în anul 2030.

Raport cu privire la rolul țigărilor electronice în combaterea fumatului

Pe de altă parte, un raport raport publicat la începutul lunii august de organizația britanică Action on Smoking and Health (ASH) arată că „țigările electronice au o contribuție clară la reducerea ratei fumatului, dar neadevărurile despre vapat îi țin pe mulți fumători departe de această metodă de renunțare la tabac”.

Raportul oferă cea mai largă analiză de până acum a consumului de țigări electronice din Marea Britanie.

ASH este o instituție non-profit dedicată sănătății publice și reducerii consumului de tutun, înființată de către Colegiul Regal al Medicilor în 1971, ale cărei programe sunt finanțate de către British Heart Foundation și Cancer Research UK (una dintre cele mai importante instituții non-profit din Marea Britanie pe problema cancerului).

Citește AICI mai multe despre acest subiect.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și