Prima pagină » Actualitate » Fructele cu care un bihorean a dat LOVITURA. Un kilogram se vinde și cu 40 de lei

Fructele cu care un bihorean a dat LOVITURA. Un kilogram se vinde și cu 40 de lei

Fructele cu care un bihorean a dat LOVITURA. Un kilogram se vinde și cu 40 de lei
Fructele cu care un bihorean a dat lovitura. Un kilogram se vinde și cu 40 de lei

Samuel Surdan, un bărbat care a investit în mai multe solarii în Oșorhei, județul Bihor, are succes anul acesta după ce a ieșit pe piață cu căpșunele produse acolo.

Pe piață au apărut deja primele căpșune românești, iar Samuel reușește să își vândă fructele cu 40 de lei per kilogram.

Succesul fructelor sale în rândul clienților este dat de parfumul și gustul căpșunelor.

„Avem calitate prin gust, prin aspect. Sunt foarte zemoase şi dulci”, a declarat Samuel Surdan pentru Antena3.

În acest an, în solar, fructele s-au copt mai târziu ca de obicei din cauza temperaturilor scăzute din ultimele săptămâni. La Oşorhei, producătorul îşi vinde singur marfa.

„Noi nu avem intermediari aşa că preţul de pornire e mai mare, ca în fiecare an, dar pe parcurs ce creşte producţia scade şi preţul”, a explicat Samuel Surdan.

El se așteaptă să aibă o recoltă de aproximativ 25 de tone anul acesta.

Primele căpșune românești, scumpe

În ultimii ani, ne-am obișnuit deja ca trufandalele să fie scumpe, iar inflația din ultimele luni și-a lăsat amprenta și asupra produselor din piețe, după cum era de așteptat.

Este și cazul primelor căpșune produse în solariile din județul Satu Mare. Parfumate şi foarte gustoase, fructele se vând însă, la preț de carne de porc.

Nu doar cireșele sau roșiile se vând la prețuri mari atunci când apare pe piață prima recoltă, ci și căpșunele, coapte în sere.

Pentru că vorbim de prima recoltă românească, preţul este de 35 de lei/kg. Chiar dacă preţul este majorat cu 5 lei faţă de anul trecut, clienţii abia au aşteptat să fie coapte fructele, deoarece, spun ei, faţă de cele de import, căpşunele româneşti sunt mult mai dulci şi zemoase.

Astfel, unii clienți, deși puțini, ce-i drept, preferă să plătească mai mult, dar să se bucure de aroma căpșunelor românești, în detrimentul celor de import.

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și