Gabriela FIREA: „Actualul primar a spus că nu a realizat grădinițe pentru că nu are atribuții. Fals. Eu m-am implicat în construirea de grădinițe”

Publicat: 17/05/2024, 00:00
Actualizat: 17/05/2024, 08:13

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, a declarat că, în mandatul anterior de edil al Bucureștiului, a reușit să construiască zeci de grădinițe și creșe. Firea a invalidat, astfel, afirmațiile lui Nicușor Dan, potrivit cărora nu ar fi avut atribuții pentru a derula astfel de proiecte.

Gabriela Firea, candidata PSD la Primăria Capitalei, a explicat că, de-a lungul celor patru ani în care a fost edil al Bucureștiului, a reușit să ridice zeci de grădinițe, creșe și centre after-school, prin colaborarea cu autoritățile. Firea a adus în discuție și afirmațiile lui Nicușor Dan, potrivit cărora nu ridicat cele 150 de instituții promise în campania electorală, din cauză că nu ar fi avut atribuțiile aferente.

„În privința creșelor și grădinițelor am auzit la actualul primar tot într-o emisiune, spunând că nu a realizat cele 150 de creșe, grădinițe și servicii after-school pentru că și-a dat seama că, după ce a promis în programul electoral, când a ajuns la Primărie, a observat că nu are atribuții.

Fals într-adevăr, școlile și grădinițele sunt la sectoare, dar asta nu înseamnă că eu, în mandatul meu, nu am construit after-school, creșe și grădinițe de tip social cu Direcția de Asistență Socială și nu m-am implicat direct, împreună cu colegii mei, primarii de sectoare, pentru construirea a zeci de creșe, grădinițe și servicii after-school. Și așa îmi doresc să facă în continuare. Iar propunerea este una clară: în București să nu se mai învețe în trei schimburi. Am militat pentru acest lucru. Am realizat multe clădiri amenajate sau construite pentru ca elevii să învețe doar în două schimburi.”, a declarat Gabriela Firea.

Gabriela Firea, despre planul de calitate a aerului, ignorat de Nicușor Dan

Gabriela Firea a menționat și planul de calitate a aerului, realizat cât timp s-a aflat în fruntea Primăriei, și pe care actualul edil Nicușor Dan a refuzat să-l implementeze.

„M-am uitat pe un mesaj și am văzut că chiar în acest moment, când noi eram în dezbatere, actualul primar era singur la o altă televiziune și întrebat fiind despre acest plan de calitate aerului care a fost aprobat în mandatul meu și s-a început aplicarea lui, dumnealui a spus că recunoaște că nu a aplicat nimic din el și că va face în mandatul următor unul mai bun. Mi se pare incredibil pentru că, repet, acel plan a fost realizat de experți ai Uniunii Europene împreună cu experți din România în protecția mediului. Prima măsură a fost aceea de înnoire a parcului auto, să nu mai circule prin București acele autobuze foarte vechi, generatoare de poluare. A doua măsură, centura verde a Capitalei am luat legătura cu autoritățile din județul Ilfov. Din păcate, în acea perioadă nu am avut o colaborare atât de bună cu fostul președinte al Consiliului Județean Ilfov și nu a înțeles necesitatea construirii Centurii Verzi a Capitalei.”, a declarat Gabriela Firea.

În continuare, Firea a menționat și stația de epurare de la Glina, un proiect ce-i aparține, dar pe care Nicușor Dan și-l asumă ca fiind o realizare în mandatul său.

„Avem nevoie de sprijinul Guvernului și îl avem. Am discutat acest subiect la Guvern pentru a finaliza acest proiect al Centurii Verzi a Capitalei, pentru ca tot praful și toată poluarea să nu mai intre de pe centură, de la trafic către centrul Capitalei. Am finalizat un proiect cu care acum, din păcate, iar spun actualul primar se laudă și taie panglici Stația de Epurare Glina doi cel mai mare proiect de mediu, nu doar al României, ci din sud-estul Europei. Aproape 300 de milioane de euro, fonduri europene, inclusiv cu incinerator de nămol, obiectiv din mandatul meu. A realizat și actualul primar 10% și spune că este proiectul lui., a conchis Firea.

CITEȘTE ȘI:

Gabriela FIREA, replică pentru Sebastian Burduja, cu privire la falimentul RADET: „Am reușit să stabilizăm fosta regie, mă certați pentru o realizare”

Firea, despre neprezentarea la dezbateri în campania trecută: „Am greșit. În acel moment am decis să am altă campanie, să îmi prezint realizările”

Gabriela FIREA știe cum poate scăpa de aglomerație Bucureștiul. „Noile linii de metrou sunt soluția pentru fluidizarea traficului”

Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Nuntă transformată în tragedie, în Botoșani. O femeie a decedat după ce fiica ei a...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Cine îl va înlocui pe Joe Biden? Numele cele mai importante ce ar putea să...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
Bogdan Vlădău nu știe cum să-i mai intre în grații Ginei. Vedeta îl ignoră total,...
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Oana Moșneagu și Vlad Gherman, regrete după nunta de vis. Ce ar schimba dacă ar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Warren Buffett spune că ar putea rezolva „în 5 minute” una dintre marile probleme ale...