Gabriela Firea: ”În loc să caute soluții, Nicușor Dan preferă să scape de proiecte esențiale pentru București”
Gabriela Firea – ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse – notează, în mediul online, că un primar ar trebui să fie gospodar și să ”clădească” pentru locuitori. În cazul lui Nicușor Dan, acuză fostul edil al Capitalei, lucrurile stau cu totul altfel.
Nicușor Dan ”pasează răspunderea”, scrie Gabriela Firea, acuzându-l pe acesta și că ”nu e în stare să construiască nimic”, iar marile lucrări de investiții sunt, pur și simplu, ”aruncate la sectoare”.
Concluzia ar fi aceea că primarul general al Capitalei nu caută soluții, ci dorește să se debaraseze de ”proiecte esențiale pentru București”, consideră Gabriela Firea.
”Un primar gospodar face, acționează, clădește pentru locuitori, nu pasează răspunderea! Primarul general Nicușor Dan nu e în stare să construiască nimic și preferă să „arunce” la sectoare marile lucrări de investiții. În loc să caute soluții, Nicușor Dan preferă să scape de proiecte esențiale pentru București. Nu e înțelepciune, ci fugă de răspundere!
Cel mai bun exemplu este consolidarea Pasajului Unirii și a planșeului de la Piața Unirii. Ambele proiecte erau în responsabilitatea primarului general Nicușor Dan, cu expertize și alte documente importante lăsate la îndemână în primărie de echipa Firea”, acuză ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse.
”Astăzi, se împlinesc 35 de ani de la inaugurarea Pasajului Unirii. Presa vremii nota faptul că pasajul s-a construit în doar 34 de zile. Întreaga lucrare a durat, însă, aproximativ 6 luni. Prima expertiză tehnică serioasă a fost făcută în mandatul meu. Starea pasajului era una periculoasă și pregătisem toate documentele pentru începerea lucrărilor de consolidare”
Gabriela Firea
”Am lăsat în Primăria Capitalei proiectul complet, iar Primarul general trebuia doar să dea ordin de începere”
Gabriela Firea își argumentează acuzațiile dând ca exemplu încă două proiecte, respectiv Pasajul Doamna Ghica și proiectul Nicolae Grigorescu – Vitan Bârzești. Nicușor Dan ar fi trebuit să dea doar ”ordin de începere”, numai că ”nu a fost în stare”.
Ce face, totuși, Primăria Capitalei condusă de Nicușor Dan? Potrivit Gabrielei Firea, doar ”marcaje rutiere”, ceea ce înseamnă, practic, doar ”lucruri mărunte și contracte dubioase”.
”Nicușor Dan a găsit, însă, o altă soluție pentru cele două lucrări complicate și costisitoare: le-a “pasat” Primăriei Sectorului 4. Îl felicit pe Daniel Băluță pentru decizia de a accepta să realizeze cele doua lucrări de consolidare și sunt convinsă că împreună cu echipa sa va face o treabă foarte bună.
Nicușor Dan face la fel și cu alte proiecte! De exemplu, partea a doua a proiectului Nicolae Grigorescu – Vitan Bârzești. Am lăsat în Primăria Capitalei proiectul complet, iar Primarul general trebuia doar să dea ordin de începere. Nu a fost în stare, iar de modernizarea șoselei se va ocupa Primăria Sectorului 3.
A încercat să predea Pasajul Doamna Ghica către Primăria Sectorului 2 și lucrarea din Prelungirea Ghencea către Primăria Sectorului 6. Către Primăria Sectorul 1 a cedat deja exproprierea unor clădiri de patrimoniu. Aceste lucrări sunt responsabilitatea Primăriei Capitalei și a Primarului General.
”În loc să consolideze podurile și pasajele cu risc, Primăria Capitalei face un singur lucru pentru infrastructura din București: marcaje rutiere. Sigur că sunt foarte utile și importante, dar pentru traficul bucureștean sunt o picătură într-un pahar cu apă. Administrația Străzilor ar trebuie să aibă alte preocupări, mari, și să se concentreze mai puțin pe lucruri mărunte și contracte dubioase, așa cum relatează presa”
Gabriela Firea
Citește și:
- Lupta lui Putin cu el însuși și cu lumea întreagă
- EXCLUSIV VIDEO | De ce a decis Emma Zeicescu să părăsească televiziunea: ”Au fost două luni minunate, absolut mirifice…”
- EXCLUSIV VIDEO | Emma Zeicescu, despre momentele când a plâns în direct la TV: ”Nicio școală de jurnalism nu te învață cum să gestionezi durerea ta când citești pe prompter”
- Maria Zakharova, după anunțul că Germania alocă 100 miliarde de euro armatei: ”O remilitarizare accelerată. Cum s-ar putea sfârși acest lucru este bine cunoscut în istorie”
- ”Război” sau ”Operațiune militară specială”? Cum încearcă Medvedev să explice agresiunea Moscovei: ”Operațiunea implică în principal utilizarea armelor de înaltă precizie, țintele sunt limitate”