Gabriela Firea, SCRISOARE deschisă către Nicuşor Dan: E a două oară când vă scriu pentru a vă chema la o dezbatere

Gabriela Firea, SCRISOARE deschisă către Nicuşor Dan: E a două oară când vă scriu pentru a vă chema la o dezbatere
Publicat: 02/06/2024, 13:46

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, fost primar al Bucureștiului, i-a adresat duminică o scrisoare deschisă actualului edil Nicușor Dan, chemându-l la o dezbatere publică pentru a discuta despre realizările fiecăruia la conducerea orașului. Ea consideră că bucureștenii merită să audă o discuție clară și onestă despre obstacolele și realizările din mandatele lor.

Domnule primar general, Nicuşor Dan, este a două oară când vă scriu pentru a vă chema la o dezbatere despre ce am făcut fiecare la Primăria Capitalei, o dezbatere pe care toţi bucureştenii o aşteaptă. V-am cerut în mesajul anterior să discutăm chiar despre ce aţi declarat la lansarea candidaturii, despre „valori, respectarea legii şi instituţii funcţionale”. Acum, vă solicit să discutăm tot despre ce spuneţi dvs., despre obstacolele pe care le-aţi întâlnit şi cum argumentaţi nerealizarea lucrurilor pe care le-aţi promis acum 4 ani. Nu datoria a împiedicat dezvoltarea capitalei, ci stilul de a conduce şi de a comunica cu oamenii, de a acţiona şi a decide. Prin toate acestea v-aţi dovedit liderul unei echipe care a stat…pe timpul bucureştenilor”, afirmă Firea în scrisoarea deschisă postată pe Facebook.
Fostul primar îi reproșează lui Dan că nu a reușit să formeze o echipă eficientă de colaboratori și că nu a extins parcările din oraș, amintind o declarație recentă a acestuia: „cu parcările, nu e să trimiți o rachetă în cosmos, e o chestie care necesită un management pe care nu l-am avut, ce să mai…”. Firea îl întreabă retoric ce fel de management i-a lipsit, sugerând că problema este chiar la el.
Domnule primar, sunteţi serios? Care management v-a lipsit, chiar al dumneavoastră? Afirmaţi, într-o discuţie publică, pe 15 mai, că unul din motivele din cauza căruia n-aţi reuşit să faceţi mai mult, a fost că nu aţi putut să vă creaţi o echipă de colaboratori: „ce n-a ieşit în mandatul asta, a fost să conving oameni să vină în primărie, am invitat 100 de oameni…”, scrie Firea.
De asemenea, Firea critică lipsa de comunicare cu primarii de sector și modul în care Nicușor Dan descrie administrația publică ca pe un adversar. Ea consideră că actualul primar nu vorbește despre problemele reale ale administrației și îl acuză că a fost nerealist în campania electorală, nefiind pregătit pentru funcția de primar.
Spuneaţi, vrând să descrieţi „lupta” dvs. cu administraţia, că este „un context în care oamenii nu se ajută între ei, sunt tot felul de lucruri subterane, că asta este administraţia publică, într-o limbă necunoscută”. Problema cea mai mare este că nici măcar nu vorbiţi despre problemele reale ale administraţiei, ci construiţi o poveste cu aluzii, pe ideea că administraţia este „bau-bau”, chiar adversarul ascuns al dorinţei dvs. de a înainta. Administraţia are nevoie de un bun manager cu mână forte, însă, şi dacă aţi avea aparatul administrativ perfect, la fel aţi decide şi aţi acţiona”, explică Firea.
Ea îl întreabă pe Nicuşor Dan cum poate justifica nerealizarea programului pentru trafic.
Cum poate un om cu experienţa dvs. – activ din 2006 în dezbaterea despre administraţia Bucureştiului, candidat pentru Primăria Capitalei în 2012, în 2016 şi care în 2020 avea susţinerea USR şi PNL, două partide mari care aveau consilieri generali şi locali cu experienţă directă în administrarea Capitalei – să declare că a fost „semi-realist” când a venit la primărie? Arată asta cumva că programul de campanie a fost scris fără nicio bază, şi odată ajuns la Primărie, v-aţi gândit că oricum veţi acoperi promisiunile, cu recunoaşterea dulce-naivă a lipsei de realism?”, întreabă Gabriela Firea.
În final, Gabriela Firea subliniază că mesajul ei nu este un atac personal, ci o critică a performanțelor lui Nicușor Dan ca primar. Ea afirmă că, chiar dacă ar avea echipa și resursele dorite, stilul său de conducere ar rămâne ineficient și ar continua să piardă timpul bucureștenilor.
Domnule primar general, nimic din ce spun aici nu este un atac. Puteaţi fi – mergând pe terenul pregătit în mandatul meu, 2016-2020 – un exemplu de bun primar şi n-aţi fost. Şi dacă, prin minune, aţi avea acel aparat administrativ perfect şi acei colaboratori, aşa cum vi-i doriţi, la fel de încet v-aţi mişca şi acţiona, la fel de greu aţi colabora si comunica. Pentru că, aşa cum spuneţi despre sine, într-o discuţie publică pe 28 mai: „sunt ciufut şi încăpăţânat”. Sunt acestea trăsături de bun manager? Răspunsul îl oferă timpul pierdut al bucureştenilor şi declaraţiile publice exasperate, din toţi aceşti ani, ale celor cu care aveaţi datoria să colaboraţi”, conchide Gabriela Firea.

CITEȘTE ȘI:

Gabriela Firea promite investiții în cultură: În ultimii 4 ani, CULTURA a fost o Cenușăreasă de care actualul primar general nu s-a preocupat

Gabriela Firea promite tramvaie și autobuze cu aer condiționat: „Bucureștiul, al patrulea cel mai AGLOMERAT oraș din Europa”

Olga Borșcevschi
Absolventă a Universității de Stat din Republica Moldova, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Borșcevschi Olga a debutat în presă la televiziunea Realitatea TV Moldova și la site-ul Evenimentul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Două surori din Italia au găsit o sumă uriașă în pivnița bunicului lor. Când au...
Ireal! Cum s-a „scuzat” un bărbat în fața soției sale, după ce a lăsat-o însărcinată...
FOTO. Imagini hot! Cum arată Doina, românca superbă care l-a cucerit pe milionarul olandez de...
Doliu în familia lui Edward Iordănescu! Vestea tristă vine la scurt timp după ce România...
GALERIE FOTO Doi soți britanici și-au vândut casa și au cumpărat un sat întreg în...
Rugăciunea pe care toți credincioșii trebuie să o rostească de Sfântul Petru și Pavel. Te...
Imagini mult prea INDECENTE! Cum arată actrița de 57 de ani în costum de baie....
Reacţia unui turist din Eforie, întrebat de ce intră în mare, deşi e arborat steagul...
Detalii șocante despre măcelul din camera de hotel. Ce s-a întâmplat cu Alexandra: A fost...
Cum pot beneficia românii de umbrelă și șezlong gratuit pe plajele din Thasos. Oferta de...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Nemții au lansat „GARSONIERA” Dacia Duster. Pentru minimaliști – VIDEO
Peskov a dezvăluit ce făcea Putin în timpul dezbaterii Biden-Trump
S-a aflat ce s-a întâmplat cu LOCUITORII de pe INSULA PAȘTELUI! Experții au RECUNOSCUT!
Amendă de 3.300 de lei. Se interzice montarea pe mașină. 20 de puncte-amendă
Ce escrocherie! Infractorii au golit conturile cu un singur telefon
Anda Adam și Yosif Mohaci se căsătoresc religios. Primele imagini de la eveniment. Ce rochie...
Românii din vestul țării, în pericol! Medicii trag un semnal de alarmă. Boala care îi...
Ștefania se visează deja la cratiță, acasă la Cosmin! Ce planuri are concurenta atunci când...
Altercația violentă pe care ar fi avut-o Ștefan Bănică Jr. și Mihaela Rădulescu: "Risca să...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Bună ziua, televizoare color aveţi? Vânzătorul:- Bineînţeles!
Turneul european al lui Taylor Swift, mai valoros decât Jocurile Olimpice
×