Prima pagină » Actualitate » Gabriela Firea și ”greaua moștenire” invocată de Nicușor Dan: ”Cât de nepregătit este pentru a conduce destinele a aproape 4 milioane de oameni, cât de puține știe…”

Gabriela Firea și ”greaua moștenire” invocată de Nicușor Dan: ”Cât de nepregătit este pentru a conduce destinele a aproape 4 milioane de oameni, cât de puține știe…”

Gabriela Firea și ”greaua moștenire” invocată de Nicușor Dan: ”Cât de nepregătit este pentru a conduce destinele a aproape 4 milioane de oameni, cât de puține știe…”

Datoriile Primăriei Generale au fost și rămân un subiect fierbinte, iar Gabriela Firea, fostul edil al Capitalei, îi transmite lui Nicușor Dan că este nepregătit pentru funcția pe care o deține și – în loc să își consume timpul în interesul cetățenilor – preferă ”să se dea ridicol cu bicicleta” și să ”arunce praf în ochii bucureștenilor”.

Punctul de plecare îl constituie problema datoriilor ”lăsate de Fires”, iar fostul edil reacționează pe pagina sa de socializare și concluzionează că noul primar nu înțelege decât foarte puțin din funcția pe care o ocupă în prezent.

”În loc să se dea ridicol cu bicicleta, doar pentru fotografii si filmări, noul primar ar trebui să-și consume timpul prețios pentru cetățeni! El demonstrează, încă o dată, cât de nepregătit este pentru a conduce destinele a aproape 4 milioane de oameni, cât de puține știe, cât de puține înțelege despre poziția pe care o ocupă.

Problema datoriilor “lăsate de Firea” este praf în ochii bucureștenilor, praf pe care îl aruncă zilnic, doar-doar vor uita oamenii de frigul din case, de gropile din asfalt, de țânțari și căpușe, de PROMISIUNILE MINCINOASE DIN CAMPANIE”, susține Gabriela Firea în mediul online.

”Să te plângi că ai datorii la PMB înseamnă că NU ȘTII DELOC cum funcționează o instituție publică din punct de vedere financiar. Înseamnă că nu înțelegi ce înseamnă o investiție, care sunt etapele ei, nu pricepi că nu poți plăti un contract când te taie capul, că nu știi că toate plățile instituțiilor publice se fac la termene LEGALE, după ce facturile emise se verifică, se avizează, se certifică!”

Gabriela Firea

Gabriela Firea: ”De ce nu iese să ceară public Guvernului mai mulți bani pentru Capitală”

Mai mult, în aceeași postare, Gabriela Firea întocmește și o listă a datoriilor pe care trebuie să le plătească Primăria Generală a Muncipiului București.

”REPET: Contractele instituțiilor publice nu sunt cumpărături de la magazinul din colt, te duci cu portofelul și ai achitat pe loc, ca să nu ai datorii! Și dacă nu știe, îi spun eu edilului ridicol al Capitalei că datoriile pe care le are de plătit sunt muuult mai mari.

  • Pentru că trebuie să plătească, de exemplu, și împrumutul obligatar (n.red. – datorie pe termen lung contractat de societate, în general cu dobandă fixă, divizat în parți egale care se constituie în titluri negociabile – obligațiuni)  de 500 milioane euro, luat în 2005 de primarii Băsescu și, ulterior, Videanu, refinanțat până acum de două ori. Împrumut pe care nu l-a făcut Firea.
  • Trebuie să plătească despăgubiri civile de peste 500 milioane lei, inclusiv Costanda, Creștin și alții, care nu sunt de pe “timpul lui Firea”.
  • Da, trebuie să plătească facturi pentru lucrări executate sau în curs de realizare, începute în mandatul meu, de exemplu Parcarea de la Cora Pantelimon, Pasajul Dna Ghica, Penetrație Prelungirea Ghencea, cartierul Henri Coanda, la care se va înghesui fără rușine să taie panglica, în câteva luni, desi nu a avut nici o contribuție la realizarea lor.
  • Va trebui să plătească facturile pentru noile mijloacele de transport achiziționate, pentru că în mandatul meu s-a realizat cea mai mare înnoire a parcului auto al STB.
  • Va trebui să plătească co-finanțarea la proiecte europene în valoare totală de peste 1 miliard de euro, proiecte realizate de mine și echipa mea!

De ce nu se plânge Plicușor Ban și că a primit de-a gata aceste proiecte și finanțarea necesară lor? De ce nu se plânge că Municipiul București are un grad de îndatorare de doar 8,57%, pe care și l-ar dori mulți primari de municipii, în condițiile în care limita legala este 30%? De ce nu iese să ceară public Guvernului mai mulți bani pentru Capitală, așa cum am făcut-o eu mai mult de jumătate din mandat?”, întreabă senatorul PSD.

”Pentru că adevărul este acesta, și îl REPET: Municipiul București, Capitala României, este singurul oraș care nu încasează taxe și primește bani doar de la bugetul de stat. Modalitatea de finanțare a Municipiului București este veche de peste 15 ani, ani în care Capitala s-a dezvoltat exponential, în care numărul locuitorilor a crescut, ca și nevoile acestora”

”… e mult mai simplu să dai vina, după 8 luni de mandat, tot pe Firea și apoi să te ascunzi în dulap”

Gabriela Firea mai scrie în postarea de pe pagina sa de socializare că ”această finanțare este insuficientă, incorectă, discriminatorie în condițiile în care bucureștenii contribuie cu 25% la PIB și primește 0,6%, o sumă per total ineficientă!”

”Plicușor recunoaște acest lucru, ba chiar îl pune și pe site-ul PMB, atunci când justifică aprobarea unui împrumut: media veniturilor lunare încasate în primele patru luni ale anului 2021 nu acoperă necesarul minimal lunar de funcționare!!! Ce să mai vorbim despre dezvoltare, dacă banii de la Guvern nu sunt suficienți pentru funcționare, adică cheltuieli cu salariile și utilitățile?

De ce nu iese Plicușor să se bată pentru banii bucureștenilor? De ce nu este în fiecare zi la poarta Guvernului, dacă nu primește fonduri suficiente nici pentru funcționarea normal a Capitalei? Nu este el candidatul dreptei unite, reprezentantul Coaliției de la guvernare în București, nu e unul de-al lor???”, notează fostul edil al Capitalei.

”Poate că e mult mai simplu să dai vina, după 8 luni de mandat, tot pe Firea și apoi să te ascunzi în dulap… Sau să te dai penibil cu bicla! Doar cu presa de față, să te vadă lumea, nu pentru ca ești ecologist!”

Gabriela Firea

S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică – editorialist GÂNDUL.RO, scriind articole ... vezi toate articolele

Citește și