Prima pagină » Actualitate » GÂNDUL NEWS. Facturi compensate la curent și gaze

GÂNDUL NEWS. Facturi compensate la curent și gaze

În fiecare zi, de luni până vineri, de la orele 17.00 și 20:30, vezi cele mai importante știri ale zilei, la GÂNDUL NEWS, o emisiune digitală menită să îți aducă în față cele mai importante cinci subiecte ale momentului.

Facturi compensate la curent și gaze. Guvernul a adoptat hotărârea de Guvern privind compensarea facturilor la curent și gaze din această iarnă, pentru consumatorul casnic. Proiectul a suferit modificări față de forma prezentată anterior, astfel că de această schemă de compensare pot beneficia și consumatorii vulnerabili.

România, o nouă ratare! Țara noastră nu a lansat primul satelit propriu deoarece procedura a fost anulată pentru că mai are nevoie de un aviz de la Autoritatea Aeronautică Civilă. Autoritate care și-a declinat competența deoarece consideră că nu are jurisdicție deasupra Mării Negre, în spațiul aerian manageriat de România. Asta desi a mai emis autorizări pentru ARCA.

Proiectul are o valoare de peste 1,2 milioane de euro. Prin lansarea EcoRocket, ARCA doreşte să câştige premiul de 10 milioane de euro oferit de Comisia Europeană.

Controale pentru operatorii economici. Inspectorii Agenției Naționale de Administrare Fiscală vor verifica dacă aceștia și-au conectat casele de marcat la sistemul informatic al ANAF. Pentru marii contribuabili, termenul limită era 31 iunie 2021, iar cei mici și mijlocii mai au la dispoziție mai puțin de 60 de zile pentru a respecta legea. Cei care nu se supun normelor riscă amenzi de la 8 000 până la 10 000 de lei.

Salariul minim ar putea crește cu aproape 11%. În urma discuțiilor din cadrul Consiliului Tripartit, executivul ia în calcul majorarea salariului minim pe economie cu aproape 11%. Acesta ar putea ajunge la 2.559 lei brut, cee ace îneamnă 1.524 lei net. În prezent, salariul minim pe economie este de 2.300 lei brut, astfel că, angajații primesc un salariu net de 1.386 lei. Majorarea s-ar  putea aplica de la 1 ianuarie 2022. Temerea a fost exprimată chiar de premierul Florin Cîțu și a fost pusă pe seama instabilității politice.

Temperaturi din ce în ce mai mici. Dacă în primele zile ale aceste săptămâni vom avea chiar și 25 de grade în Banat și Crișana și 20 de grade în zona Munteniei și în Transilvania, de miercuri temperaturile încep să scadă treptat. Mercurul din termometre va indica temperaturi cu până la 8 grade mai puțin față de normalul acestei perioade. Meteorologii anunță că în Sudul, centrul și estul țării, maximele nu vor depăși 15 grade, iar vântul va avea intensificări de până la 70 km/h și sunt așteptate ploi. Și la munte aversele vor fi frecvente, sub formă de lapoviță și ninsoare.

Autor

Citește și