Dacă faimoasele garsoniere de 11 sau 15 mp din Cluj-Napoca ajunse pe piața imobiliară la niște prețuri uriașe păreau de nezdruncinat în topul scumpirilor, iată că o locuință de doar 8 metri pătrați bate orice record.
A fost scoasă la închiriere, cu 600 de euro pe lună, o garsonieră de doar 8 metri pătrați.
Da, ați citit bine, 8 mp! 600 euro/lună!
Această locuință, dacă poate fi numită astfel, nu se află în România, ci în centrul orașului italian Bologna, scrie rotalianul.com.
Potrivit sursei citate, care preia o știre difuzată de TG24 Sky, garsoniera este amplasată într-o clădire istorică. Ca dotări, se spune că are o mini-bucătărie, un pat (de o persoană) și o baie. Plus un mic spațiu de depozitare.
Există chiar și o fereastră, mică, spune proprietarul, asemănătoare ca dimensiuni cu cea a unui depozit.
La o verificare mai atentă, totuși, viitorii chiriași ar putea constata că această garsonieră are, de fapt, 6 mp utili.
Accesul în „casă” se face printr-o scară în spirală.
Din descriere aflăm câteva elemente …nemaiîntâlnite. Cum ar fi acela că patul se află parțial sub plita de gătit, iar garderoba nu este altceva decât un dulap improvizat – câteva cârlige prinse de perete.
„Dușul este spațiul cel mai mare din casă”, se laudă agentul imobiliar care încearcă să închirieze această garsonieră cu 600 de euro pe lună.
Agenția imobiliară susține că i-a avertizat pe toți cei interesați în legătură cu dimensiunile foarte reduse ale spațiului de locuit. În legătură cu prețul cerut, se spune că reflectă nivelul pieței din marile orașe, precum Milano.
Totuși, Federația agenților imobiliari italieni (FIAIP) a reacționat, condamnând acest anunț – „Transparența trebuie să includă și refuzul de a lucra cu proprietăți «improprii»”.
Chiar președintele organizației, Massimiliano Bonini, insistă că agenții imobiliari au un rol important nu doar în facilitarea tranzacțiilor, ci și în contribuirea la un mediu de piață mai echitabil și durabil: „Considerăm că aceste practici riscă să profite de situația delicată a pieței locative, ajungând aproape de o posibilă speculație pe fondul crizei locative. Invităm toți profesioniștii din sector să evite operațiuni care ar putea fi percepute ca speculații, agravând și mai mult dificultățile celor deja afectați de criza locuințelor”.
CITEȘTE ȘI: