Prima pagină » Actualitate » Gata, s-a aflat de ce este roșie apa din Lacul IOR!

Gata, s-a aflat de ce este roșie apa din Lacul IOR!

Gata, s-a aflat de ce este roșie apa din Lacul IOR!

Specialiștii de la Apele Române au finalizat analizele apei din Lacul IOR și au publicat rezultatele.

„Potrivit celor mai recente rezultate de analiză ale apei lacului #IOR emise de către Laboratorul nostru de Calitate, a fost identificată prezența unei alge roșii pe nume Chrysococcus. Este o algă brun-aurie care are o perioadă de dezvoltare primăvara timpuriu atunci când temperatura apei este până la 13 grade.

„Precizăm faptul că această algă nu este de natură toxică”

Precizăm faptul că această algă nu este de natură toxică. Prin urmare, prezența ei nu afectează nici calitatea apei și nici fauna acvatică”, se arată într-o postare a celor de la Apele Române.

Potrivit sursei citate, IOR este un lac artificial care nu comunică cu niciun curs de apă.

Analizele, solicitate de Garda de Mediu

„Conform analizelor, lacul #IOR se încadrează în clasa a II-a de calitate, fiind specifică lacurilor de câmpie. Întrucât #IOR este un lac artificial care nu comunică cu niciun curs de apă, el nu se află în administrarea instituției noastre. Analizele de apă pe care specialiștii noștri le-au efectuat s-au realizat exclusiv la solicitarea și în cadrul controlului efectuat de către Garda Naţională de Mediu.

Atragem atenția asupra faptului că administratorul lacului este cel responsabil să continue monitorizarea calității apei lacului #IOR și să se asigure că nu există surse de poluare”, mai spune specialiștii de la Apele Române.

„Lacul IOR, poluat cu fecale!” – EcoCivica

Fundația Eco Civica a susținut că în lac au fost deversate, de fapt, dejecții. „Lacul IOR a devenit Lacul Roşu al Bucureştiului, numai că la ultimul fenomenul este natural, iar la cel de-al doilea e vorba de poluarea cu fecale. În urma sesizărilor trimise Gărzii de Mediu, această instituţie împreună cu Apele Române au intervenit imediat, au efectuat un control pe lacul IOR şi au prelevat probe de apă.

După analiza probelor la un institut abilitat a reieşit clar că lacul e plin de fecale! A reieşit o calitate slabă a apei la bacterii coliforme, nitriţi şi amoniu. Ceilalţi indicatori sunt o treaptă mai sus”, a transmis, duminica trecută, pe Facebook, Fundaţia Eco Civica.

 

Alexandru Coman a absolvit Facultatea de Jurnalism în anul 2010, iar de atunci a semnat în mai multe publicații centrale, în secțiunile online, precum evz.ro. Alexandru lucrează de mai mulți ani ... vezi toate articolele

Citește și