Prima pagină » Actualitate » Generalul de top care supraveghează arsenalul nuclear al SUA se declară „mulțumit” de postura defensivă a Statelor Unite

Generalul de top care supraveghează arsenalul nuclear al SUA se declară „mulțumit” de postura defensivă a Statelor Unite

Generalul de top care supraveghează arsenalul nuclear al SUA se declară „mulțumit” de postura defensivă a Statelor Unite
Clădirea Pentagonului,

Generalul de top care supraveghează arsenalul nuclear al SUA se declară „mulțumit” de postura defensivă a SUA, relatează CNN.

Generalul de vârf care supraveghează armele nucleare și capacitățile nucleare ale SUA a declarat marți că este „mulțumit” de postura defensivă a SUA în acest moment, pe fondul invaziei ruse a Ucrainei și a anunțului recent al președintelui rus Vladimir Putin, care a pus forțele de descurajare ale țării sale, care includ și arsenalul nuclear al Rusiei, în alertă maximă, potrivit CNN.

Amiralul Comandamentului Strategic al SUA, Charles Richard, a făcut aceste comentarii în timpul unei audieri a comisiei pentru Serviciile Armate a Camerei.

Richard a participat la audiere practic de la sediul Comandamentului Strategic al SUA din Omaha, Nebraska. El le-a spus parlamentarilor că a rămas în Nebraska pentru a se asigura că poate „să evalueze și să fie mulțumit în ceea ce privește postura noastră defensivă”.

Subsecretarul adjunct al Apărării pentru Politică, Sasha Baker, a declarat că Departamentul Apărării este „confortabil cu poziția noastră strategică defensivă”, reluând declarațiile anterioare ale secretarului Apărării Lloyd Austin.

Cele 4 situații în care Vladimir Putin ar putea lansa un atac nuclear. Ce prevede strategia nucleară a Rusiei

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat duminică Ministerului Apărării să pună arsenalul nuclear ”de descurajare” în alertă ridicată după ”anunțurile agresive ale țărilor NATO”.

În 2018, Departamentul apărării al Statelor Unite a publicat un raport numit Nuclear Posture Review. Raportul afirmă că „strategia și doctrina Rusiei subliniază potențialul coercitiv și militar al folosirii armelor nucleare.

Ea evaluează în mod greșit că amenințarea unei escaladări nucleare sau chiar o primă folosire a lor (n.r. doctrina „first use” – lansarea armelor nucleare înaintea adversarilor) va servi la ‘dezescaladarea’ unui conflict în termeni favorabili Rusiei”.

Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A intrat în presă accidental, după ce a câștigat ... vezi toate articolele