George Mihăiță a fost secretar de partid înainte de REVOLUȚIE. ”Nu s-a schimbat cu nimic viața mea”
Actorul George Mihăiță, în vârstă de 74 de ani, a fost secretar de partid înainte de Revoluția din 1989. ”Nu s-a schimbat cu nimic viața mea”, a spus el despre acea perioadă.
George Mihăiță este unul dintre numele grele ale scenei artistice din țara noastră. A absolvit în 1971 Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București, secția Actorie, clasa prof. univ. Sanda Manu. Începând cu anul 2000 este directorul Teatrului de Comedie din București.
De-a lungul anilor, s-a remarcat în numeroase piese de teatru, interpretate cu talent şi pasiune, făcând roluri de excepţie. Totodată, este unul dintre actorii români care se bucură de o filmografie bogată. A jucat în numeroase filme de succes: „Reconstituirea” (1968), „Castelul condamnaţilor” (1970), „Brigada Diverse în alertă” (1971), Supravieţuitorul” (2008), „Nunta mută” (2008), „Nunta mută” (2008) etc.
Binecunoscutul artist și-a amintit de anii de dinainte de Revoluția din 1989. Acesta a povestit, pentru revista Viva, cum a fost acea perioadă pentru el ca actor, dar a vorbit și despre poziția de secretar de partid pe care a avut-o la acea vreme, timp de trei ani.
George Mihăiță a fost secretar de partid înainte de Revoluție. „Dacă toți secretarii de partid erau ca mine, nu mai curgea sânge la Revoluție”
”Fetița lui Radu Gheorghe avea 4 ani și, când voia să mă jignească, îmi zicea „secretarule de partid”. Ce să vă spun? Nu s-a schimbat cu nimic viața mea și nici a teatrului. Când dintr-o poziție poți fi de folos angajaților e de bine. Țin minte că mergeam pe la întreprinderile din sector să fac rost de bani pentru salarii sau mergeam pe la primărie pentru a obține un apartament unui angajat. Am fost și am rămas același George Mihăiță. Dacă și Toma Caragiu a fost secretar de partid, sunt cu atât mai liniștit. Dacă toți secretarii de partid erau ca mine, nu mai curgea sânge la Revoluție”, a declarat George Mihăiță.
George Mihăiță a spus și cum era viața de actor în acele vremuri: ”N-avea comunismul treabă cu noi. Ne lăsa în pace. Și noi pe el. Vorba unuicoleg. Comunismul a fost agentul nostru. Ne oferea filme… în care să jucăm. Noi și comunismul… două drumuri paralele”.