Grătar pe fereastră, la etajul 8 al unui bloc. Cu cât riscă să fie AMENDAT locatarul
This browser does not support the video element.
Imagini incredibile circulă pe TikTok după ce un bărbat s-a filmat cum a făcut grătar pe fereastră, la etajul 8 al unui bloc din cartierul Rahova.
Dacă stai la bloc și vrei să pregătești grătarul pe balcon sau în fața imobilului, trebuie să iei în calcul faptul că ești pasibil de amendă.
I-a fost poftă de grătar
Filmat de soție, el povestește cum a pregătit ceafa de porc și mititei la fereastră. El spune că „i s-a făcut poftă de grătar” și a insistat să-l facă pe pervaz, de la fereastra bucătăriei din apartamentul în care locuiește la etajul 8.
Soția i-a tot făcut observație pentru că făcea grătarul pe pervaz. Bărbatul riscă să fie amendat cu 3.000 lei, transmite Antena 3 CNN.
Pofta de mici te poate costa scumpă. Ce AMENZI riști dacă faci grătar în fața blocului sau pe balcon
Dacă stai la bloc și vrei să pregătești grătarul pe balcon sau în fața imobilului, trebuie să iei în calcul faptul că ești pasibil de amendă. Dacă ai poftă de mici la grătar, în niciun caz nu te hazarda să îți transformi balconul sau grădina din fața blocului în loc pentru picnic.
Grătarele și petrecerile la iarbă verde se fac numai în locurile special amenajate de autoritățile locale. În caz contrar, riști să fii amendat cu sume considerabile, care variază de la caz la caz.
Ce amendă iei dacă faci grătarul în fața blocului
Conform Legii 54/2012, care reglementează activitățile de picnic, există doar anumite zone desemnate în acest sens. Aceste zone se referă strict la zonele special amenajate pentru picnic, care pot fi proprietate publică sau privată a statului și/sau a unităților administrație-teritoriale. Aceste zone sunt echipate cu utilități și facilități necesare desfășurării activităților de picnic și în care este permisă aprinderea focului.
Există locuri amenajate doar pentru picnic
Autoritățile au delimitat zonele pentru petrecerea timpului liber în două categorii, după cum urmează:
- zone special amenajate pentru activităţile de picnic – zonele aparţinând domeniului public ori privat al statului şi/sau al unităţilor administrativ-teritoriale, dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic, în care aprinderea focului este permisă;
- zone indicate pentru activităţile de picnic – zonele indicate în planurile de zonificare ale parcurilor aflate în intravilanul localităţilor, precum şi zonele limitrofe pădurilor situate în intravilanul localităţilor, în care sunt permise activităţi de picnic, cu excepţia aprinderii focului.
Vă recomandăm să citiți și:
Amendă uriașă dacă nu respecți legea! Motivul pentru care ai putea plăti 5000 de lei