Prima pagină » Actualitate » GREȘEALA pe care o fac toți românii când gătesc ciorbă, potrivit lui Cătălin Scărlătescu

GREȘEALA pe care o fac toți românii când gătesc ciorbă, potrivit lui Cătălin Scărlătescu

GREȘEALA pe care o fac toți românii când gătesc ciorbă, potrivit lui Cătălin Scărlătescu

Celebrul chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit detaliul care face diferența, pentru a obține o ciorbă de văcuță gustoasă, un preparat foarte iubit de români.

De altfel, bucătăria românească tradițională are mai multe oferte la capitolul ciorbe: de văcuță, de potroace, de perișoare, de legume, de găină, rădăuțeană și altele.

În general, cele mai multe dintre ele se prepară cam la fel. Totuși, în funcție de fiecare zonă a țării, există câteva reguli valabile care ne ajută să obținem un preparat ca la restaurant.

Actualul jurat de la MsterChef România a recunoscut mereu că este un fan împătimit al mâncărurilor tradiționale românești și are mai multe recomandări pentru gospodine.

Chef Cătălin Scărlătescu

El spune că, indiferent de tipul de ciorbă pe care le gătesc acestea, calitatea legumelor este importantă, dar mai ales faptul că apa în care va fierbe ciorba trebuie pusă la stătut, în oală, cu 24 de ore înainte de a se începe pregătirea acesteia.

„Primul secret e cum îți alegi apa cu care faci ciorba. Nu v-a trecut niciodată prin cap să lăsați apa din care facem ciorbă cel puțin 24 de ore să stea. De ce florarii pun tot timpul apă stătută la flori? Pentru că mai zboară din clor. Și pe urmă sunt multe alte secrete. Important e cum alegi ingredientele. Carnea se fierbe în funcție de tipul cumpărat și aici trebuie să știi să cumperi materia primă, iar eu sunt campion mondial la așa ceva”, declara, la un moment dat, chef Cătălin Scărlătescu, potrivit România TV.

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele