Prima pagină » Actualitate » Greva profesorilor CONTINUĂ. Sindicatele organizează, joi, un miting în București. Anton Hadăr: „Cred că va fi o grevă de durată, săptămâni întregi”

Greva profesorilor CONTINUĂ. Sindicatele organizează, joi, un miting în București. Anton Hadăr: „Cred că va fi o grevă de durată, săptămâni întregi”

Greva profesorilor CONTINUĂ. Sindicatele organizează, joi, un miting în București. Anton Hadăr: „Cred că va fi o grevă de durată, săptămâni întregi”

Liderii marilor sindicate din educație au anunțat, marți, la finalul unei discuții la Guvern, că greva continuă, iar propunerile Executivului sunt inacceptabile. Ei au cerut creșterea rapidă a salariilor profesorilor.

„Greva continuă, deocamdată, poate mâine decidenții vor veni cu o soluție acceptabilă. Am cerut un act normativ pentru creșterea salariilor, nu mai așteptăm până la noua lege a salarizării”, a spus Simion Hăncescu, liderul Federației Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI).

Liderii sindicatelor au mai anunțat că pregătesc un miting, joi, în București, potrivit G4Media.ro.

„Ne-au spus că nu sunt bani, că e deficit, dar nu au venit cu o propunere care să ne mulțumească. Propunerile pe termen lung, precum legea salarizării, trenează și ele. În acest ritm cred că va fi o grevă de durată, câteva săptămâni”, a spus Anton Hadăr, liderul sindicatului „Alma Mater”.

Liderii sindicali au spus că soluția bonusurilor de 1.000 de lei pe an pentru profesorii debutanți, propusă de guvern, este inacceptabilă pentru că e o sumă mică și pentru că această soluție i-ar nemulțumi pe cei cu salariile puțin peste ale debutanților. Greva generală din educație a început luni, 22 mai.

Reprezentanții guvernului și ai coaliției PSD-PNL-UDMR au propus, duminică, la întâlnirea cu reprezentanții sindicatelor din educației câteva măsuri pentru a stopa greva generală. Sindicatele au respins, însă, categoric propunerile Executivului.

Cele mai importante propuneri ale Guvernului Ciucă:

  • instituirea unui bonus de 1.000 de lei pentru profesorii debutanți;
  • acordarea de bonusuri pentru profesorii care predau în zone defavorizate;
  • creșteri de salarii pentru personalul nedidactic;
  • Legea salarizării, finalizată până la jumătatea lunii iulie.

Reprezentanții sindicatelor nu au acceptat, deocamdată, aceste propuneri și au cerut creșteri generalizate de venituri pentru toate cadrele didactice.

Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri ... vezi toate articolele

Citește și