Prima pagină » Actualitate » “Grigore Alexandrescu”, cel mai mare spital de copii din România, a rămas ambulanță pentru transportul pacienților

“Grigore Alexandrescu”, cel mai mare spital de copii din România, a rămas ambulanță pentru transportul pacienților

“Grigore Alexandrescu”, cel mai mare spital de copii din România, a rămas ambulanță pentru transportul pacienților

Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu” din București a rămas fără ambulanță pentru transportul pacienților. Anunțul a fost făcut de organizația “Salvați Copiii România”, prin intermediul unui comunicat.

În acest moment, “Grigore Alexandrescu” dispune de o singură ambulanță, din 2007, dar care necesită reparații. Celelalte patru vehicule sanitare nu sunt funcționale și vor fi casate.

Cel mai mare spital pentru copii din România, Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ‘Grigore Alexandrescu’, are nevoie de o ambulanță, pentru a putea efectua transferul medical al copiilor care necesită intervenție. În acest moment, unitatea medicală are la dispoziție doar o ambulanță veche, din 2007, care necesită reparații”, a transmis “Salvați Copiii România”, prin intermediul unui comunicat.

Prețul unei ambulanțe este de aproximativ 78.000 de euro. În acest sens, organizația a lansat, deja, o companie de strângere de fonduri.

“Grigore Alexandrescu” a rămas fără ambulanță. Organizația “Salvați Copiii România” s-a implicat pentru a rezolva problema

Totodată, organizația “Salvați Copiii România” anunță că, din acest an, a extins proiectul de reducere a mortalității infantile în secțiile de pediatrie și în unitățile medicale din țară, care au avut de suferit din punctul de vedere al finanțării de la începutul pandemiei de COVID-19.

Primele intervenţii de urgenţă au fost făcute în județul Mureș, la Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare şi Transplant din Târgu Mureş, Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș și Spitalul Clinic de Urgență Mureș, în valoare totală de 150.000 euro, în București, la Maternitatea Bucur, în valoare de 30.000 de euro și în județul Mehedinți, la Spitalul Județean de Urgență Drobeta-Turnu Severin, în valoare de 10.000 de euro. În prima parte a anului 2021, vor fi dotate 10 unităţi medicale, cu aparatură în valoare de 1.000.000 de euro”, se mai arată în comunicat.

În prezent, organizația “Salvați Copiii România” mai derulează proiecte care vizează, pe lângă reducerea mortalității infantile, facilitarea accesului la educație de calitate pentru copiii din comunități vulnerabile și protecția copiilor împotriva oricăror forme de violență, neglijare sau abuz, inclusiv a celor rămași singuri acasă în urma migrației economice a părinților.

Citește și