Gruparea teroristă HAMAS, anunț halucinant! Un ostatic israelian, răpit în timpul masacrului din 7 octombrie, a fost UCIS de un paznic

Gruparea teroristă HAMAS, anunț halucinant! Un ostatic israelian, răpit în timpul masacrului din 7 octombrie, a fost UCIS de un paznic
Publicat: 16/08/2024, 15:41

Aripa armată a Hamas, Brigăzile Ezzedin al-Qassam, anunţă, în urma unei anchete interne, că un ostatic, Ofir Tzarfati, în vârstă de 27 de ani – răpit la festivalul Supernova la 7 octombrie – al cărui cadavru a fost recuperat în noiembrie de armata israeliană –  a fost ucis de un paznic, care a ”răzbunat” astfel uciderea copiilor săi într-un atac.

Dintre cele 251 de persoane luate ostatice în atacul Hamas de la 7 octombrie în sudul Israelului, 111 sunt deţinute în continuare în Fâşia Gaza, dintre care 39 au fost declarate moarte de către armata israeliană.

Mama tânărului ucis cere delegației israeliene să negocieze eliberarea celorlalți ostatici

Informația că este vorba despre Ofir Tzarfati a fost anunţată de către mama defunctului, Richelle, care a reacţionat după publicarea unei imagini în care apare fiul ei de către Hamas, relatează AFP, citat de news.ro.

Femeia cere, într-o înregistrare video, transmisă de către Formul Familiilor Ostaticilor – o asociaţie care reprezintă rudele ostaticilor din Fâşia Gaza – ca delegaţia israeliană care se află în prezent la Doha să negocieze o eliberarea a ostaticilor, ”să facă totul pentru a reuşi şi a se întoarce acasă cu un acord.”

Un purtător de cuvânt al Brigăzilor Ezzedin al-Qassam, Abu Obaida, anunţă într-un comunicat că aripa armată a Hamas a efectat o anchetă pentru a stabili motivul morţii ostaticului.

”S-a stabilit că recrutul desemnat să păzească deţinutul inamic ucis a acţionat pentru a se răzuna, contrar instrucţiunilor, după ce a aflat despre moartea copiilor săi într-un masacru inamic”, scrie el.

Hamas a încercat să semene frica şi teroarea în rândul populaţiei

Fotografia publicată este a ”unui ostatic asasinat, al cărui corp a fost găsit într-o operaţiune comună” a armatei şi forţelor de securitate israeliene în noiembrie, a declarat AFP armata israeliană.

”În ultimele zile, organizaţia teroristă Hamas a difuzat mesaje manipulatoare cu privire la ostatici, în cadrul războiului său psihologic, încercând să semene frica şi teroarea în rândul populaţiei”, a reacţionat într-o conferinţă de presă un purtător de cuvânt al armatei, Daniel Hagari.

Arip armată a mişcării islamiste anunţa luni că deschide o ”anchetă” după ce combatanţi de-ai săi ”au ucis un ostatic” şi au ”rănit două ostatice femei” în ”două incidente separate”, în Fâşia Gaza.

Aceste fapte ”nu reprezintă etica noastră şi învăţămintele religiei noastre în tratarea deţinuţilor şi vom consolida instrucţiunile”, anunţă Abu Obaida.

El reiterează că consideră ”inamicul deplin responsabil de toate suferinţele şi pericolele la care sunt expuşi captivii.”

Vieți schimbate, iremediabil, după atacul Hamas din 7 octombrie

Atacul Hamas de la 7 octombrie constituie un ”genocid”, scriu 100 de experţi

Aproximativ 100 de experţi în drept internaţional au difuzat în presă o declaraţie în care afirmă că atacul mişcării islamiste palestiniene Hamas de la 7 octombrie în Israel, soldat cu 1.300 de morţi, ar putea constitui „o crimă de genocid”, potrivit dreptului penal internaţional.

”Teroriştii au masacrat 1.300 de persoane, la 7 octombrie, inclusiv femei şi copii, bătrâni şi aduşi tineri care petreceau în aer liber”, comentează semnatarii.

”Aceste acte contituie o încălcare flagrantă a dreptului internaţional şi în particular a dreptului internaţional penal”, apreciază ei, pentru că ”par să fi fost comise cu internţia de distruge, în întregime sau în parte, un grup naţional – israelienii – un obiectiv declarat în mod explicit de către Hamas.”

CITEȘTE ȘI:

EXCLUSIV | Mărturia dureroasă a unei românce, medic de 16 ani în Israel: „Am mai trăit conflicte cu bombe și alarme, însă acum impactul este diferit”

EXCLUSIV | Cele două mari temeri ale unei românce din Israel, după 27 de zile de infern. „Este înfiorător, asta mă sperie cel mai tare!”

EXCLUSIV | Viața printre alarme și rachete trase la ore fixe, după masacrul Hamas. Româncă din Israel: „Mi se pare o realitate complet nebună”

EXCLUSIV | Scrisoarea sfâșietoare a unei mame în memoria fiicei, ucisă de Hamas: „Am îngropat floarea noastră frumoasă”/ „O durere nesfârșită

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Legiștii susțin că pacientul de la Sf. Pantelimon a murit, cu o probabilitate de 99%,...
A murit de cancer. Vestea care a devastat-o pe Kate Middleton
FOTO. Una dintre cele mai frumoase femei din lume și-a provocat fanii cu un selfie...
Avertismentul celebrului chef Adi Hădean: „Iubim produsul românesc, dar n-aș lăsa pe nimeni să vândă...
Trecutul dureros al Ioanei, tânăra din Suceava care și-a pus capăt zilelor. Ce a suportat...
Matthew Perry, victima perfectă pentru doctorul, asistentul și dealerul său. „Mă întreb cât de mult...
Autopsia preliminară a Ioanei, tânăra din Suceava care s-a sinucis. „Tragedia a fost mușamalizată. A...
Adriana Iliescu, ADEVĂRUL despre tatăl fiicei sale! Ce i-a dezvăluit Elizei, de fapt, despre felul...
Mama Anei Bărbosu, mesaj după ce gimnasta a primit medalia câştigată la JO 2024. "Încetați toate...
Un bilet la Telecabina Bușteni, mai scump decât un zbor la Milano! Ireal cât costă
Trupul neînsuflețit al bărbatului care și-a salvat fiica de la înec, în stațiunea Jupiter, a...
DOLIU IMENS! A MURIT cea mai iubită actriță din Generația de Aur
Atenție, RAR blochează mașinile pentru reverificare la ITP! Motive pentru care o mașină este respinsă...
Israel şi Hamas reiau astăzi negocierile de pace la Doha
Un ANIMAL cu SUTE de picioare a fost descoperit în...
Zi de doliu pentru România. Adio, maestre! Maia Morgenstern e devastată
Pensionarii lui Ceaușescu. Județele în care se plătesc cele mai mari pensii din țară
David Popovici și Taisia, iubita lui, ipostază tandră în vacanță. Cum s-au pozat, dând un...
Chinurile Ioanei din Broșteni: Violată de tată, părăsită de mamă! "Mi-a zis că e sfâșiată"
Anamaria Prodan, despre accidentul cumplit al mamei sale, Ionela Prodan, în dimineața când ea trebuia...
Bătaie generală la concertul lui Babasha din Cernavodă! O polițistă a fost rănită și transportată...
BANCUL ZILEI. Învățătoarea îl întreabă pe Bulă: -Bulă, ce ne dă porcul?
Ultima vânătoare a lui Nicolae Ceaușescu la capre negre: „Numai un om bolnav psihic putea...