Prima pagină » Actualitate » Guvernul, decizie majoră în privința Centrului de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare. Ce rol joacă NATO în toată povestea

Guvernul, decizie majoră în privința Centrului de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare. Ce rol joacă NATO în toată povestea

Guvernul, decizie majoră în privința Centrului de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare. Ce rol joacă NATO în toată povestea

Guvernul, decizie majoră în privința Centrului de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare. În ședința de miercuri, 17 martie, Executivul va aproba, printr-o HG, integrarea în cadrul Institutului Naţional de Cercetare „Cantacuzino” a Centrului de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare!

Astfel, toate obiectivele specifice deţinute de Centrul de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare vor fi preluate de „Cantacuzino”.

Guvernul, decizie majoră în privința Centrului de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare. Ordinul, dat de NATO

„Criza generată de apariţia pandemiei cu virusul SARS-CoV-2, cu care România, alături de întreaga lume, s-a confruntat şi se confruntă, impune accelerarea procesului de implementare a cerinţelor specifice NATO. A rezultat necesitatea stabilirii unui singur pol al cercetării ştiinţifice medico-militare prin integrarea în cadrul Institutului Naţional de Cercetare «Cantacuzino» a Centrului de Cercetări Ştiinţifice Medico-Militare şi preluarea obiectivelor specifice deţinute de acesta.

Proiectul are ca obiective stabilirea activităţilor specifice pe care la va derula Institutul Cantacuzino după preluarea şi integrarea centrului”, se arată în nota de fundamentare a proiectului de act normativ.

Locuințele de serviciu, în vizorul autorităților

Tot în ședința de azi, Guvernul va decide cu privire la stabilirea plafonului maxim pentru cheltuielile de cazare aferente imobilelor cu destinaţia de locuinţă de serviciu. Se au în vedere şi imobilele cu destinaţia de locuinţă, propuse în vederea vânzării, din fondul locativ administrat de RAAPPS. La fel, Executivul vrea să stabilească și un plafon maxim al cheltuielilor de cazare pentru închirierea locuinţelor în condiţiile pieţei imobiliare.

„Pentru folosinţa de către miniştri, inclusiv de către persoanele care ocupă funcţii asimilate celei de ministru, precum şi de către miniştrii delegaţi, care nu deţin în proprietate exclusivă ori în coproprietate imobile cu destinaţia de locuinţe în Bucureşti, pe durata mandatului, a imobilelor cu destinaţia de locuinţă de serviciu din fondul RAAPPS, se stabileşte un plafon maxim anual al cheltuielilor de cazare de 55.000 lei”, se arată în nota de fundamentare a proiectului.

Totodată, pentru secretarii de stat şi persoanele care ocupă funcţii asimilate celei de secretar de stat, „plafonul maxim al cheltuielilor de cazare este stabilit în limita sumei de 14.000 lei”.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și