„Hakuna matata” | Ceremonie de rămas-bun în Tanzania. Localnicii iau tabloul cu Klaus Iohannis și se aruncă în apă, sub ochii președintelui (VIDEO)
This browser does not support the video element.
Klaus Iohannis, președintele României, și Carmen Iohannis au avut parte de o surpriză de proporții la finalul vizitei pe care au efectuat-o în Tanzania.
O înregistrare video arată cum își iau rămas-bun localnicii de la cuplul prezidențial al României, aceștia strigând urări în jurul tabloului lui Klaus Iohannis.
Apoi, unul dintre loclanici ia tabloul președintelui României, aleargă și se aruncă în apă. Pe înregistrare se aude foarte clar „Hakuna matata, Iohanes!”, o urare des folosită în Africa. De un astfel de rămas-bun cu totul neașteptat a avut parte, de altfel, și Carmen Iohannis.
Această frază provine din dialectul „swahili”. Este folosită mai ales în Africa de Est. Fiecare cuvânt are un sens: „Hakuna” poate fi tradus cu „Nu există” și „Matata” cu „Probleme”.
În consecință, expresia înseamnă „fără probleme”. Cei care o folosesc (mai ales Zanzibar, Kenya și Tanzania) vor să exprime că „totul este bine” sau că „nu trebuie să-ți faci griji, ci să fii fericit”, notează spotmedia.ro.
Alertă de călătorie pentru Tanzania, în timpul vizitei lui Klaus Iohannis
Ministerul Afacerilor Externe e emis o alertă de călătorie pentru Tanzania, precizând că „există factori de risc. Evitați deplasările neesențiale”.
În același timp, președintele Klaus Iohannis urmează să viziteze această țară, ca parte a turneului african.
„Cetăţenii români care trebuie să se deplaseze în Tanzania, sunt sfătuiţi să se informeze în prealabil asupra situaţiei de securitate din zona unde urmează a călători. Datorita instabilității politice recomandăm cetățenilor români să evite călătoriile neesențiale în acest stat.
Având în vedere posibilitatea producerii unor manifestaţii de stradă sporadice în Zanzibar, recomandăm tuturor cetățenilor români care se deplasează în această regiune autonomă a Tanzaniei să evite participarea la manifestaţii sau prezenţa în zone populate, cât şi prezenţa în zone unde ar putea izbucni un protest spontan (piețe, centre comerciale, instituții publice etc.).
Există pericolul producerii unor atentate teroriste pe teritoriul Tanzaniei. Recomandăm vigilență în zonele de graniță a Tanzaniei, datorită prezentei crescute a unor grupări de crimă organizată. Totodată, recomandăm o atenție crescută pe teritoriul Tanzaniei, deoarece au loc frecvent tâlhării și jafuri în zone turistice precum Zanzibar, cât şi Dar es Salaam”, a transmis, în 14 noiembrie, MAE”, au transmis reprezentanții MAE. (alte informații AICI)
Citește și:
VIDEO | Klaus Iohannis a sosit în KENYA în prima etapă a turneului în Africa