Prima pagină » Actualitate » HAMBURGERII vânduți de un lanț celebru de fast-food, prezent și în România, legați de o epidemie mortală de E. coli

HAMBURGERII vânduți de un lanț celebru de fast-food, prezent și în România, legați de o epidemie mortală de E. coli

HAMBURGERII vânduți de un lanț celebru de fast-food, prezent și în România, legați de o epidemie mortală de E. coli
Sursa foto: Profimedia images - Imagine cu rol ilustrativ

Hamburgerii Quarter Pounder de la McDonald’s au fost asociați cu o epidemie de E. coli, care a dus la moartea unei persoane și la infectarea altor aproape 50 în Statele Unite, anunță Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) din SUA.

Potrivit Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC), s-au înregistrat 49 de cazuri de E. coli, inclusiv 10 spitalizări, în 10 state.

„Aceasta este o anchetă privind un focar cu evoluție rapidă. Majoritatea persoanelor afectate au raportat că au consumat hamburgeri Quarter Pounder de la McDonald’s, iar anchetatorii lucrează rapid pentru a identifica ingredientul contaminat”, a transmis CDC.

În urma acestor cazuri, McDonald’s a decis să nu mai folosească anumite ingrediente pentru hamburgeri.

Deocamdată, nu s-a stabilit care este ingredientul specific care a provocat îmbolnăvirea, iar compania cooperează pe deplin cu autoritățile pentru a clarifica situația.

„McDonald’s a suspendat temporar utilizarea cepei proaspete și a chiflelor de vită de un sfert de kilogram în mai multe state, în timp ce investigația este în curs de desfășurare”, a adăugat CDC.

Majoritatea persoanelor infectate provin din Colorado și Nebraska. Până în prezent, nu a fost emisă o retragere oficială a produselor.

CDC recomandă oamenilor care au consumat un Quarter Pounder și prezintă simptome severe de E. coli, cum ar fi diaree persistentă timp de mai mult de trei zile fără ameliorare, diaree cu sânge și febră de peste 39 grade Celsius, să contacteze un furnizor de servicii medicale. Alte simptome severe includ vărsături, deshidratare și amețeli.

Simptomele E. coli încep de obicei la trei până la patru zile după consumarea alimentelor contaminate. De obicei, majoritatea persoanelor se recuperează în cinci până la șapte zile fără tratament, însă unii pot dezvolta complicații renale severe care necesită spitalizare, potrivit Metro.co.uk.

Această epidemie de E. coli la McDonald’s survine la doar câteva săptămâni după ce Departamentul Agriculturii din SUA a rechemat aproape 10 milioane de kilograme de carne din produse congelate și salate preambalate din cauza unei posibile contaminări cu listeria.

Numele meu este Denis Andrei, sunt un jurnalist cu o pregătire solidă și o pasiune neîncetată pentru informare. Am absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității din București și, de ... vezi toate articolele

Citește și