Prima pagină » Actualitate » Haos pe drumuri, fermierii au BLOCAT Centura Capitalei. Coloană de kilometri și pe A1 Bucureşti – Piteşti

Haos pe drumuri, fermierii au BLOCAT Centura Capitalei. Coloană de kilometri și pe A1 Bucureşti – Piteşti

Haos pe drumuri, fermierii au BLOCAT Centura Capitalei. Coloană de kilometri și pe A1 Bucureşti - Piteşti

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române informează că pe autostrada A1 Bucureşti – Piteşti, de la kilometrul 13+500 de metri până la intrarea în DN Centura Bucureşti, traficul autovehiculelor este blocat de mai multe autocamioane ale transportatorilor rutieri.

Aceștia, împreună cu fermierii, protestează circulând cu viteză minimă.

Și DN 2 este blocat, pe sensul spre București

De asemenea, s-a format coloană de autovehicule şi pe Centura Capitalei, între localităţile ilfovene Chiajna şi Bragadiru.

Conform sursei citate, situaţii similare sunt prezente şi în alte zone ale ţării pe centurile marilor municipii, circulaţia rutieră desfăşurându-se îngreunat, cu viteză foarte redusă, pe alocuri blocându-se.

Pe DN2, sensul de mers Buzău-București, traficul rutier este perturbat de același protest al transportatorilor.

Polițiștii recomandă șoferilor ruta alternativă DN 1B Buzău – Ploiești – București.

Protest în Capitală al al transportatorilor și fermierilor

Protest în Capitală, declanșat de transportatori și fermieri. Aceștia susțin că inflaţia şi scumpirile generează costuri care le afectează activitatea economică şi competitivitatea în piaţă.

Românii ies în stradă la început de 2024, nemulțumiți de costul de trai.

„Sperăm să putem intra la negocieri”

„Am organizat un protest spontan, transportatori şi fermieri. Ne îndreptăm către Capitală unde ne vom întâlni cu colegi din mai multe judeţe.

Principala nemulţumire a transportatorilor este preţul RCA foarte mare în comparaţie cu statele din vestul Europei şi acciza la motorină. Ca şi ordin de mărime, o medie a poliţei RCA la noi este undeva la 3.000 de euro pe an, la un autovehicul cap tractor. La un stat din vestul Europei este de până în 1.000 de euro, iar preţul accizei a crescut de la 1 ianuarie cu 30 de bani pe litru.

Ţinând cont de faptul că am trecut o perioadă foarte grea din punct de vedere a inflaţiei orice cost pentru activitatea noastră a însemnat foarte mult. La un camion care consumă aproximativ 3.500 litri de motorină pe lună, 10 bani contează.

Citește AICI mai multe.

Autor
Marius Olaru este un jurnalist cu experienta, care a debutat in presa scrisa din Romania in anul 2000. De-a lungul carierei, a colaborat cu mai multe publicatii, atat din presa scrisa, cat si online, ... vezi toate articolele

Citește și