Prima pagină » Actualitate » Holde Agri, venituri de 47 milioane de lei și un profit net de peste 5 milioane lei pentru 2020

Holde Agri, venituri de 47 milioane de lei și un profit net de peste 5 milioane lei pentru 2020

Holde Agri, venituri de 47 milioane de lei și un profit net de peste 5 milioane lei pentru 2020

Holde Agri Invest SA, companie românească care operează terenuri agricole, raportează venituri consolidate de 46,8 milioane de lei și un profit net de 5,3 milioane lei pentru anul 2020. Pe parcursul anului trecut compania a recoltat 24.003 tone din exploatarea a 7.830 de hectare, din care 2.320 de hectare au fost exploatate în regim bio. Holde Agri Invest este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din luna octombrie 2020.

„Anul 2020 a fost unul de transformare pentru Holde Agri Invest și acționarii săi. În ciuda unui context local și global marcat de provocări, rezultatele prezentate astăzi depășesc estimările noastre inițiale. Am intrat pe piață cu o promisiune către investitori – să ajungem una dintre cele mai mari companii agricole de pe piața locală, și în același timp să practicăm o agricultură modernă și profitabilă. Și ne ținem de această promisiune. Pentru 2021, obiectivul nostru este să continuăm dezvoltarea Holde și astfel sa ajungem la o cifra de afaceri de 52 milioane de lei. Prin urmare, în primăvara acestui an, vom începe operațiunea de majorare a capitalului social prin atragerea sumei de 20 milioane de lei de la acționarii noștri existenți, precum și cei noi,” a declarat Liviu Zăgan, CEO Holde Agri Invest.

În 2020, Holde a obținut venituri consolidate de 27,3 milioane de lei din vânzarea de produse agricole. În 2021, au fost generate alte venituri de 3,5 milioane lei din vânzarea produselor agricole din recolta rămasă din 2020.Din recolta totală de 24.003 tone din 2020, 3.400 tone au fost culturi bio, precum floarea soarelui, grâu, porumb, mazăre și restul culturi convenționale, rapiță, grâu, porumb, floarea soarelui, mazăre, soia.

Cheltuielile de capital din anul 2020 s-au ridicat la 7,7 milioane lei și au inclus investiția în start-up-ulagrotech, AgroCity, achiziționarea de utilaje și echipamente, precum și amenajarea capacității de stocare. În plus, în 2020, Holde a investit 34,7 milioane de lei în achiziții care au dus la extinderea semnificativă a afacerii într-o perioadă de doar câteva luni, crescând de la 2.800 de hectare la 9.250 de hectare de teren. Astfel, la sfârșitul anului 2020, compania opera trei ferme situate în apropiere de București – Roșiori, Videle și Frumușani.

Investițiile de anul trecut s-au ridicat la 45 milioane de lei. Acestea au fost finanțate de două plasamente private pentru acțiunile Holde care au avut loc în decembrie 2019 și iunie 2020, cu o valoare totală de 22 de milioane de lei, precum și de împrumuturi bancare și contracte de leasing financiar.

„Anul trecut a fost unul dinamic pentru Holde. Pe lângă terenul exploatat, am reușit să integrăm noi ferme, să investim în modernizarea acestora și am listat acțiunile HAI la BVB. 2021 va fi cel puțin la fel de dens. Având în vedere contextul proiectelor noastre de dezvoltare și noile achiziții, intenționăm ca în următoarele săptămâni să atragem capital proaspăt de la investitori. Din capitalul atras, vom investi aproximativ 70% în extinderea suprafețelor, iar restul de 30% va fi utilizat pentru modernizarea fermelor existente,” a declarat Iulian Cîrciumaru, Președinte Consiliu de Administrație Holde Agri Invest.

Pentru 2021, conducerea Holde Agri Invest propune venituri de 52 milioane de lei și o marjă EBIT de 20,3%. Pe lângă mărirea suprafețelor de teren, Holde are în vedere realizarea de investiții în echipamente moderne și într-un proiect pilot de irigații pentru 150 de hectare pentru ferma Frumușani. De asemenea, proiectul de investiții mai cuprinde și o platformă de colectare și stocare a gunoiului de grajd, precum și o stație de compostare cu o capacitate de 10.000 de tone pe an în cadrul fermei Roșiori. În plus, Holde plănuiește să achiziționeze o capacitate suplimentară de însilozare de 6.000 de tone pentru ferma din Frumușani și să investească pentru producția bio în extinderea cu o capacitate de stocare suplimentară de 4.400 de tone a silozului Călinești. Intermediarul care va gestiona operațiunea de majorare de capital va fi BT Capital Partners.

Mihai a urmat cursurile Facultății de Jurnalism din cadrul Universității București între anii 2009-2012, după un an petrecut la SNSPA. A lucrat la numeroase publicații, dar și în agenții ... vezi toate articolele

Citește și