IAȘI: Ambulanță folosită pentru a transporta cartofi. Autoritățile au demarat o anchetă

Publicat: 18 03. 2023, 16:44
Actualizat: 18 03. 2023, 16:45
Sursa foto: BZI

Serviciul de Ambulanță din Iași a deschis o anchetă internă după apariția în spațiul public a unor imagini în care mai mulți angajați încarcă saci de cartofi într-o autospecială.

Ca reacție la apariția acestor imagini, medicul Angelica Cristea, managerul Serviciului de Ambulanță Iași, a declarat că va lua măsuri în acest caz. Ea a anunțat că va convoca o comisie de disciplină, iar cei vinovați vor fi trași la răspundere.

La vederea imaginilor, ieșenii au reacționat. Mulți internauți se declară revoltați de faptul că, în loc să transporte pacienți care ar putea avea nevoie de intervenții salvatoare de viață, ambulanța este folosită pentru cumpărăturile angajaților, potrivit BZI.

Cetățenii din Iași se plâng că salvările ajung târziu

O persoană se plânge că, recent, a avut nevoie de o ambulanță pentru mama sa, iar echipajul a ajuns abia după 40 de minute. Femeia se declară revoltată că la cazurile reale ambulanța întârzie, iar personalul folosește autospecialele în scopuri personale.

„Eram la piață, pentru că trebuia să-i fac cumpărături mamei mele, care săptămâna trecută era să moară. Am sunat la ambulanță și în vreo 40 de minute au ajuns, iar astăzi observ această mașină care își achiziționează saci de cartofi în timpul programului. Pacienții care au nevoie de ei pot aștepta, nu? Mi se pare inadmisibil”, spune femeia.

Managerul Ambulanței spune că a luat la cunoștință despre această situație și a demarat o anchetă internă.

„Am luat la cunoștință. Nu este normal așa ceva. Angajatul este deja cercetat disciplinar și vom remedia problema semnalată”, declară managerul SAJ Iași, dr. Angelica Hristea.

Ce salarii primesc medicii, asistentele sau ambulanțierii în România

Mirajul străinătății este foarte mare și top mai mulți tineri din România aleg ca după finalizarea studiilor să plece din țară pentru a câștiga mai mulți bani, în timp de România rămâne, spre exemplu, fără medici. Asta deși în ultimii ani salariile cadrelor medicale au tot crescut.

Exodul medicilor români peste hotare este un fenomen care a luat amploare în ultimii ani, cu ataât mai mult cu cât site-urile de joburi sunt pline de anunțuri ale spitalelor din străinătate, și, în special, tinerii sunt ademeniți cu salarii de peste 2.000 euro. Spre exemplu, dacă în România, un medic rezident poate avea salariu de 7.000 de lei, în străinătate, pentru acelaşi post se poate ajunge foarte ușor la 2.000 de euro.

În plus, în funcție de specializare, de gradul de încadrare, medic, rezident, specialist și primar, dar și de unitatea medicală, câștigurile sunt diferite. Astfel, pe lângă salariu, cadrele medicale primesc și sporuri consistente. Citește mai mult…