IDF completează BANCA DE ȚINTE în perspectiva unui război total în Liban: „La aeroportul Al-Hariri din Beirut, Hezbollah și-a creat propriul terminal”

IDF completează BANCA DE ȚINTE în perspectiva unui război total în Liban: „La aeroportul Al-Hariri din Beirut, Hezbollah și-a creat propriul terminal”
Publicat: 06/07/2024, 15:23
Actualizat: 06/07/2024, 15:23

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) sunt pregătite și pentru un război total în Liban, pentru a destructura gruparea Hezbollah, susținută de foarte multă vreme de Iran. Planul IDF ar fi, totuși, acela de a lovi punctual, însă eventualitatea unui operațiuni terestre de amploare este luată în calcul.

În ultimele nouă luni, „banca de ținte” a IDF în campania împotriva Hezbollah a inclus, în principal, infrastructură militară pe o rază de zeci de kilometri de granița israeliană și, în cazuri excepționale, pe o rază de 100 de kilometri.

Țintele au inclus, printre altele, posturi de observare, avanposturi, tabere, locuri de lansare, centre de comandă și control, centre de producție a armelor, piste de lansare a UAV-urilor, baterii de rachete sol-aer, vehicule de lansare, gropi de lansare și complexe de luptă care au susținut Planul de atac al forței Radwan, forța de elită a lui Hezbollah împotriva frontului intern israelian, notează The Jerusalem Post.

În plus, IDF a ucis peste 350 de agenți, inclusiv comandanți din aripa militară a Hezbollah și peste 150 de teroriști din alte organizații din Liban, cum ar fi Jihadul Islamic, Hamas, Amal și Al-Jama’a Al-Islamiyya.

Un scenariu de război total împotriva Hezbollah ar necesita ca IDF să extindă lista de ținte pentru a acoperi întregul Liban, cu accent pe două puncte focale – Beirut și Valea Bekaa.

„Hezbollah, cu asistență iraniană, a depus eforturi pentru a se diferenția de statul Liban”

În 2006, au ieșit la iveală discuțiile dintre conducerea politică a Israelului și cea de securitate, analizându-se dacă ar fi oportun să se distrugă infrastructura civilă a statului Liban sau totul să se concentreze doar asupra Hezbollah,

În ultimii 15 ani, Hezbollah, cu asistență iraniană, a depus eforturi pentru a se diferenția de statul Liban în domenii precum educația, medicina, infrastructura precum energia, apa, finanțele și multe altele.

Chiar și la aeroportul Al-Hariri din Beirut, Hezbollah și-a creat propriul terminal prin care putea introduce contrabandă sisteme de arme, muniție, componente și materii prime pentru fabricarea armelor, fără a fi expus oficialilor libanezi sau entităților străine.

Potrivit lui Tal Be’eri – șeful de cercetare la Institutul de Cercetare Alma, care monitorizează Hezbollah – „ar fi o greșeală să atacăm infrastructura Libanului, susținută de SUA, Franța și Germania, deoarece acest lucru ar putea afecta legitimitatea internațională. de acţiuni împotriva organizaţiei şiite”.

„Banca de ținte a IDF ar trebui să se concentreze exclusiv pe Hezbollah. Dacă există un depozit care conține arme și muniții la aeroportul din Beirut, este clar că ar trebui vizat. Cu toate acestea, nu este corect să țintim infrastructura civilă. Dacă există o stație militară Hezbollah. Ar trebui să fie atacată, dar nu stațiile de stat libaneze din Zahle, Tripoli și Beirut nu deranjează cu adevărat Hezbollah, asta este o altă poveste”, a mai spus Tal Be’eri.

IDF va trebui să vizeze activele strategice ale organizației Hezbollah

În primul rând, notează The Jerusalem Post, mai presus de toate, IDF va trebui să vizeze activele strategice ale organizației: rachete balistice, rachete ghidate de precizie, sisteme de rachete sol-aer, buncăre subterane, locuri de lansare și infrastructuri maritime pentru a preveni raidurile și atacurile.

  • În al doilea rând, IDF va trebui să vizeze locurile de lansare, stocurile de rachete pentru rachete cu rază medie și lungă de acțiune, depozitele de muniție, centrele de comandă și instalațiile de control din cartierul Dahiya, Valea Bekaa și în alte zone.
  • În al treilea rând, în sudul Libanului, IDF trebuie să vizeze rachete cu rază scurtă de acțiune, rachete antitanc cu rază lungă de acțiune, poziții și centre de comandă, axe de mișcare și locuri ascunse ale forței Radwan pentru a-și neutraliza capacitatea de a amenința granița israeliană.

Făcând aluzie la capacitățile IDF luna trecută, șeful de stat major al IDF, generalul Aviv Kochavi, în urma atacurilor cu rachete și rachete ale Hezbollah în apropiere de granița de nord, a declarat: „Ne pregătim și construim soluții pentru a face față unor astfel de capacități”.

„Atunci când va veni momentul, vom vedea, de asemenea, implementarea lor după cum este necesar. Cu siguranță deținem capacități de neegalat, despre care cred că inamicul le cunoaște doar parțial și le vor întâlni atunci când este necesar, la momentul potrivit”, a mai precizat generalul Aviv Kochavi.

Foto – IDF


Citește și:

IDF operează în Shajaia, Rafah și centrul Fâșiei Gaza: „Civilii, folosiți ca scuturi umane de HAMAS”

Politologul Gerald Steinberg: „Pentru a învinge HEZBOLLAH, Israelul trebuie să se confrunte direct cu Teheranul, să îi amenințe interesele vitale”

Prof. Eyal Zisser (Universitatea din Tel Aviv), despre pericolul „Hezbollah”: „IDF este pe poziții, dar nu va fi o operațiune «totul sau nimic»”

Șeful Forțelor Aeriene Israeliene: „HAMAS va fi învins în curând. Armata este pregătită să lupte, în nord, cu Hezbollah”

Iranul duce un război pe mai multe FRONTURI împotriva Israelului. IDF: „Situația nu este una de ESCALADARE majoră, dar s-ar putea schimba rapid”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult

Dacă duminică ar fi alegeri, tu cu cine ai vota?

Vezi rezultate

Loading ... Loading ...
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Temperatura optimă în casă. La câte grade recomandă medicul specialist să setezi centrala termică pentru...
Vedeta din România pe care puțini și-o amintesc! Mama ei e disperată: fiica a renunțat...
FOTO. Ce veste despre manechinul de 44 de ani care și-a părăsit soțul milionar pentru...
Trucul ieftin necunoscut de șoferi prin care poți evita aburirea parbrizului în anotimpul rece
Mărturia sfâșietoare a vecinei celor trei români morți în Valencia. Ce s-a întâmplat cu doar...
O profesoară de liceu riscă 15 ani după gratii după ce s-a aflat că avea...
RAPORT: Europenilor ar trebui să li se spună să-și facă provizii, în caz de război...
Cum a luat 'block' Un show păcătos! Capatos a răbufnit: 'Nu se poate așa ceva!'...
Actrița Maria Dinulescu, transformată total! A părăsit România în pandemie și s-a apucat de afaceri...
EXCLUSIV. Mărturiile românilor din Spania care s-au aruncat în puhoaie pentru a-şi salva vecinii: "Am...
Nuntă transformată în coșmar. Mireasa s-a trezit la petrecere cu fosta iubită a soțului și...
16 români sunt dați dispăruți în Spania, în urma inundațiilor! MAE verifică informațiile cu privire...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Noul Volvo XC90 are prețuri oficiale în România. SUV-ul suedez bate competiția germană!
Care este valoarea celui mai mare IQ înregistrat în lume în 2024? Terence Tao deţine...
Au fost găsite PRIMELE fosile de dinozaur în Hong Kong!
Se TAIE BANII. Românii care nu mai primesc nimic la final de an
Ziua în care toată lumea are ghinion. Nu se fac nunți și nici afaceri
Club Colectiv, la un pas de o nouă tragedie, la 9 ani de la incendiul...
Se spală rufe azi, 2 noiembrie 2024, de Moșii de Toamnă? Iată ce spun preoții...
VIDEO Mama Andreei Tonciu, despre infidelitatea soțului. Cum a aflat aceasta că a fost înșelată...
EXCLUSIV! Renumitul fotograf Viorel Belinschi din Moldova, dezamagit de atitudinea lui Culita Sterp: ”A ales...
BANCUL ZILEI. Medicul către Bubulina: – Fiica ta are o nevroză. I-aş recomanda multă distracţie!
Un studiu sugerează că stelele eșuate ar putea forma planete