IDF completează BANCA DE ȚINTE în perspectiva unui război total în Liban: „La aeroportul Al-Hariri din Beirut, Hezbollah și-a creat propriul terminal”

IDF completează BANCA DE ȚINTE în perspectiva unui război total în Liban: „La aeroportul Al-Hariri din Beirut, Hezbollah și-a creat propriul terminal”
Publicat: 06/07/2024, 15:23
Actualizat: 06/07/2024, 15:23

Forțele de Apărare ale Israelului (IDF) sunt pregătite și pentru un război total în Liban, pentru a destructura gruparea Hezbollah, susținută de foarte multă vreme de Iran. Planul IDF ar fi, totuși, acela de a lovi punctual, însă eventualitatea unui operațiuni terestre de amploare este luată în calcul.

În ultimele nouă luni, „banca de ținte” a IDF în campania împotriva Hezbollah a inclus, în principal, infrastructură militară pe o rază de zeci de kilometri de granița israeliană și, în cazuri excepționale, pe o rază de 100 de kilometri.

Țintele au inclus, printre altele, posturi de observare, avanposturi, tabere, locuri de lansare, centre de comandă și control, centre de producție a armelor, piste de lansare a UAV-urilor, baterii de rachete sol-aer, vehicule de lansare, gropi de lansare și complexe de luptă care au susținut Planul de atac al forței Radwan, forța de elită a lui Hezbollah împotriva frontului intern israelian, notează The Jerusalem Post.

În plus, IDF a ucis peste 350 de agenți, inclusiv comandanți din aripa militară a Hezbollah și peste 150 de teroriști din alte organizații din Liban, cum ar fi Jihadul Islamic, Hamas, Amal și Al-Jama’a Al-Islamiyya.

Un scenariu de război total împotriva Hezbollah ar necesita ca IDF să extindă lista de ținte pentru a acoperi întregul Liban, cu accent pe două puncte focale – Beirut și Valea Bekaa.

„Hezbollah, cu asistență iraniană, a depus eforturi pentru a se diferenția de statul Liban”

În 2006, au ieșit la iveală discuțiile dintre conducerea politică a Israelului și cea de securitate, analizându-se dacă ar fi oportun să se distrugă infrastructura civilă a statului Liban sau totul să se concentreze doar asupra Hezbollah,

În ultimii 15 ani, Hezbollah, cu asistență iraniană, a depus eforturi pentru a se diferenția de statul Liban în domenii precum educația, medicina, infrastructura precum energia, apa, finanțele și multe altele.

Chiar și la aeroportul Al-Hariri din Beirut, Hezbollah și-a creat propriul terminal prin care putea introduce contrabandă sisteme de arme, muniție, componente și materii prime pentru fabricarea armelor, fără a fi expus oficialilor libanezi sau entităților străine.

Potrivit lui Tal Be’eri – șeful de cercetare la Institutul de Cercetare Alma, care monitorizează Hezbollah – „ar fi o greșeală să atacăm infrastructura Libanului, susținută de SUA, Franța și Germania, deoarece acest lucru ar putea afecta legitimitatea internațională. de acţiuni împotriva organizaţiei şiite”.

„Banca de ținte a IDF ar trebui să se concentreze exclusiv pe Hezbollah. Dacă există un depozit care conține arme și muniții la aeroportul din Beirut, este clar că ar trebui vizat. Cu toate acestea, nu este corect să țintim infrastructura civilă. Dacă există o stație militară Hezbollah. Ar trebui să fie atacată, dar nu stațiile de stat libaneze din Zahle, Tripoli și Beirut nu deranjează cu adevărat Hezbollah, asta este o altă poveste”, a mai spus Tal Be’eri.

IDF va trebui să vizeze activele strategice ale organizației Hezbollah

În primul rând, notează The Jerusalem Post, mai presus de toate, IDF va trebui să vizeze activele strategice ale organizației: rachete balistice, rachete ghidate de precizie, sisteme de rachete sol-aer, buncăre subterane, locuri de lansare și infrastructuri maritime pentru a preveni raidurile și atacurile.

  • În al doilea rând, IDF va trebui să vizeze locurile de lansare, stocurile de rachete pentru rachete cu rază medie și lungă de acțiune, depozitele de muniție, centrele de comandă și instalațiile de control din cartierul Dahiya, Valea Bekaa și în alte zone.
  • În al treilea rând, în sudul Libanului, IDF trebuie să vizeze rachete cu rază scurtă de acțiune, rachete antitanc cu rază lungă de acțiune, poziții și centre de comandă, axe de mișcare și locuri ascunse ale forței Radwan pentru a-și neutraliza capacitatea de a amenința granița israeliană.

Făcând aluzie la capacitățile IDF luna trecută, șeful de stat major al IDF, generalul Aviv Kochavi, în urma atacurilor cu rachete și rachete ale Hezbollah în apropiere de granița de nord, a declarat: „Ne pregătim și construim soluții pentru a face față unor astfel de capacități”.

„Atunci când va veni momentul, vom vedea, de asemenea, implementarea lor după cum este necesar. Cu siguranță deținem capacități de neegalat, despre care cred că inamicul le cunoaște doar parțial și le vor întâlni atunci când este necesar, la momentul potrivit”, a mai precizat generalul Aviv Kochavi.

Foto – IDF


Citește și:

IDF operează în Shajaia, Rafah și centrul Fâșiei Gaza: „Civilii, folosiți ca scuturi umane de HAMAS”

Politologul Gerald Steinberg: „Pentru a învinge HEZBOLLAH, Israelul trebuie să se confrunte direct cu Teheranul, să îi amenințe interesele vitale”

Prof. Eyal Zisser (Universitatea din Tel Aviv), despre pericolul „Hezbollah”: „IDF este pe poziții, dar nu va fi o operațiune «totul sau nimic»”

Șeful Forțelor Aeriene Israeliene: „HAMAS va fi învins în curând. Armata este pregătită să lupte, în nord, cu Hezbollah”

Iranul duce un război pe mai multe FRONTURI împotriva Israelului. IDF: „Situația nu este una de ESCALADARE majoră, dar s-ar putea schimba rapid”

Cristian Lisandru
S-a născut în București, pe data de 18 iulie 1968, și este absolvent al Facultăţii de Jurnalism, specializarea Comunicare. Activitatea jurnalistică mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Un bărbat aflat pe moarte își petrece ultimele săptămâni de viață creându-și propria versiune AI,...
Ce a pățit Florentina din Iași, după ce s-a cuplat pe Facebook cu un tânăr...
FOTO. Antonela, răsfățată de milionarul Paszkany! Așa arată tânăra care primește orice dorește
Antonia s-a trezit cu un mesaj de la fiul lui Ștefan Bănică Jr. după ce...
Un copil pierdut acum 28 de ani într-o gară chineză și adoptat în Olanda începe...
Mario, reacţie halucinantă după ce a ieşit din BAC: 'Am ieşit să beau'. Ce notă...
„Nu mai mâncați pepene verde!” MOTIVELE pentru care este contraindicat, potrivit experților în medicină
Reacţia unui băimărean când a văzut cam cât ar trebui să cheltuiască pe zi la...
Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR
O femeie s-a aruncat cu propriul copil de pe acoperișul unui bloc! Mama și-a explicat...
Cod roşu de senzualitate! Vedetele au făcut spectacol în public pe plajele din România
Publicație britanică, despre Dacia Duster: Nu e mastodont electric de 400 CP...
ISU Tulcea emite RoAlert: Pot cădea obiecte din spaţiul aerian. România nu e vizată de...
Forme CIUDATE, observate în atmosfera superioară a Pământului
TESTARE pentru șoferii din România. NOILE REGULI se vor aplica în toată țara
Un îndrăgit actor a murit subit la nici 30 de ani. Cauza decesului
Cine ar fi, de fapt, iubita lui Babasha. Artistul nu se mai ascunde: „Fără cuvinte”
Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe...
Laurențiu Reghecampf, dezvăluiri cutremurătoare despre ziua în care tatăl său s-a stins din viață: „A...
Cerințele care trebuie respectate cu sfințenie! Ce le-a cerut Maluma organizatorilor Neversea pentru a cânta...
BANCUL ZILEI. Bulă la ora de Anatomie. Profesoara: – Bulă, ce este coloana vertebrală?
Avioanele hipersonice ar putea fi folosite pentru călătorii spațiale
×