Iisus Hristos a fost chemat în judecată. Cele mai surprinzătoare cereri din instanțele de judecată românești
Dosare fără fundament juridic sunt înaintate instanțelor de judecată, iar unele dintre acestea sunt demne de „Dosarele X” . Printre cele surprinzătoare cereri ale petentilor se află solicitarea de explicații unor politicieni ai altor state sau, în mod bizar, instanței divine.
Iisus Hristos a fost chemat în judecată
Potrivit TVR, la Judecătoria sectorului 4, a fost chemat în instanţă… Iisus Hristos! Judecătorii au închis cazul pentru că petentul nu a putut preciza adresa Mântuitorului.
Însă, de cele mai multe ori, lideri politici mondiali sunt chemați în instanțele de judecată românești.
Claudiu Drăgușîn, președintele Secției Civile, Judecătoria sectorului 4 a declarat că au existat solicitări că politicieni, precum Donald Trump, să se prezinte la instanțele din România, însă în contextul in care fiecare are liber acces la justiție, oricune poate face o asemenea solicitare.
Donald Trump, Vladimir Puțîn și Regina Elisabeta, chemați in instanță
„Am avut persoane care au chemat în judecată pe Donald Trump, de exemplu, am avut persoane care au chemat Ambasada Americii, pe fostul ambasador Hans Klemm, fostul preşedinte Traian Băsescu, pe actualul preşedinte, împreună cu soţiile lor, și separat, și împreună. (…) Există liberul acces la justiţie și, practic, oricine poate să ceară absolut orice în instanță, judecătorul verifică după aceea dacă cererea are fundament sau nu în lege„.
Dana Salaoru, avocat Baroul București: „A fost înregistrată o acțiune în care o persoană a chemat în judecată toți președinții din Europa, pe Regina Elisabeta, pe Prințul Charles, pe Putin, se judeca cu toată lumea„.
Claudiu Drăgușin, președintele Secției Civile, Judecătoria sectorului 4, a spus că procesomanii fac parte din categoria de persoane care deschid zeci sau chiar sute de procese, problema inițială fiind pierdută pe parcurs.
„Cam fiecare instanță are cel puțin un astfel de caz. Am avut o situație în care ajunsese o persoană la aproape 100 de litigii! În principiu, problema lor inițială este reală, deci ei se adresează justiției cu o problemă reală și după aia, din diverse motive, lucrurile scapă de sub control, se fac tot felul de cereri conexe„.
Cele mai multe dosare aflate pe birourile judecătorilor sunt cauze repetitive, cum ar fi recalcularea pensiilor sau recuperarea taxei auto. Sunt sute de mii de cazuri aproape identice, care sufocă instanţele, dar judecătorii trebuie să dea aceleaşi hotărâri în fiecare dosar în parte.