Prima pagină » Actualitate » IKEA inițiază o investigație internă în urma suspiciunii că unul dintre magazinele din București ar fi infestate cu ploșnițe

IKEA inițiază o investigație internă în urma suspiciunii că unul dintre magazinele din București ar fi infestate cu ploșnițe

IKEA inițiază o investigație internă în urma suspiciunii că unul dintre magazinele din București ar fi infestate cu ploșnițe

Reprezentanții IKEA România au declarat că au început o investigație internă după ce un mesaj pe rețelele sociale an indicat o „invazie de ploșnițe” la magazinul Pallady din București.

De câteva zile, Ikea Pallady se confruntă cu o problemă pe care nici clienții, nici angajații nu o doresc: ploșnițe. Conducerea continuă să afirme că va face dezinsecție mâine, dar nu face nimic în această privință, notează adevarul.ro.

„Prin asta îmi fac datoria civică de an anunța oamenii care nu vor ploșnițe acasă (nu este de dorit așa ceva în niciun caz), să evite o perioadă Ikea Pallady”, arată o postare pe Reddit.

După două zile, conducerea magazinului a comunicat oficial Adevărul că a început imediat o investigație internă și că examinează circumstanțele legate de acest posibil incident.

IKEA România a dat asigurări că siguranța și sănătatea angajaților și clienților sunt prioritare și a început imediat o investigație internă cu privire la problema prezenței unor ploșnițe în magazinul IKEA Pallady. „În prezent examinăm circumstanțele legate de acest posibil incident. Din informațiile preliminare, zona posibil afectată este depozitarea recuzită a magazinului, fără an afecta produsele de larg consum destinate publicului sau zona comercială a magazinului”. Reprezentanții IKEA au declarat că vor începe să ia imediat toate măsurile necesare pentru a rezolva problemele identificate, în funcție de rezultatele investigației.

Insecte parazite

Ploșnițele sunt insecte parazite care sug sânge de oameni și păsări, cum ar fi găina și porumbelul. Ei au aripi atrofiate, provin din subordinul heteropterelor, sunt de culoare brună-roșiatică și au corpul oval, turtit dorso-ventral și un miros urât distinctiv. Ploșnița va încerca să se hrănească în zone întunecate și liniștite în apropierea gazdei sale. Se ascunde în locuri greu de găsit și la colțurile mobilelor, la cusăturile saltelei, pe tăblia sau pe somiera patului. Este atrasă de căldura și dioxidul de carbon eliberat de oameni, în special în timpul somnului. Va ieși din ascunzișuri pentru a mânca, de obicei noaptea, când nu este lumină. Deși ploșnița de pat nu este cunoscută ca transmitătoare an oricărei boli, înțepăturile pe care le poate purta pot transmite infecții.

Această insectă este susceptibilă atât la temperaturi înalte (peste 50 grade Celsius) cât și la temperaturi foarte joase (-18-20 grade Celsius), iar combaterea se realizează folosind insecticide speciale sau prin tratamente termice specifice. Ploșnițele cu corpul aplatizat se pot ascunde cu ușurință în locuri foarte mici și înguste, cum ar fi fisurile din perete sau parchet, sub covoare, tapetul sau tavanul fals, canapelele sau ramele paturilor, tablourile sau rama acestora și multe alte locuri unde este greu să le găsești. În general, preferă să rămână în grupuri, iar infestările mari și mirosurile neplăcute sunt comune.