Imagini DEZGUSTĂTOARE din „culisele” Tavernei Racilor. ANPC arată de ce au fost închise restaurantele lui Pescobar
Unul din cele mai cunoscute restaurante din Capitală, Taverna Racilor, a fost închis de comisarii ANPC. Ei au luat măsuri și în cazul restaurantului din Timișoara. ANPC a găsit aceleași nereguli în al doilea restaurant deținut de Pescobar, între care mâncare ținută în condiții precare sau cu o dată de expirare depășită, muște, grătare ruginite, alimente alterate și mizerie de nedescris.
În Restaurantul Taverna Racilor din Herăstrău, inspectorii ANPC au găsit mai multe nereguli, motiv pentru care s-a decis închiderea localului până când sunt remediate aceste probleme.
Proprietarul, celebru sub numele de Pescobar, nu recunoaște problemele semnalate de ANPC și își primește în continuare clienții.
În ceea ce privește restaurantul Taverna Racilor din Timișoara, inspectorii ANPC au luat aceeași decizie în urma unui control. Comisarii de la Protecția Consumatorului au pus lacătul pe restaurant, după ce au descoperit zeci de nereguli.
Nereguli grave la Taverna Racilor din Timișoara
Operatorul economic funcționează ONRC si DSVSA pentru obiectul de activitate Restaurant, fără a avea autorizație din partea Primăriei Municipiului Timișoara, fiind prezentat un document înregistrat de solicitare obținere acord pentru desfășurarea exercițiilor comerciale.
„Materiile prime (pește, fructe de mare) 271 kg depistate in spațiile de depozitare, păstrare- spații frigorifice și congelator sunt lipsite de elemente de identificare-caracterizare, unele în afara datei limită de consum respectiv 13.09.2023, 15.09.2023 cantitate 136 kg. O parte din acestea erau păstrate la decongelat în cutii din plastic cu capac, în lichid scurs rezultat din decongelare. Pentru mijlocul de transport al materiei prime s-a prezentat Autorizatia sanitar-veterinara și pentru siguranta alimentelor in condițiile de temperatură de refrigerare(toate produsele fiind congelate).
Nu se respectă vecinătățile în spațiile de depozitare, ouăle nu erau curățate și dezinfectare corespunzător, prezentand urme biologice. Întreg spațiul de preparare, servire si depozitare era igienizat necorespunzător(insalubru). Tavanul depozitului prezenta infiltrații de umezeală și porțiuni lipsă. Nu se respectă condițiile de păstrare-depozitare recomandate de producător. Au fost identificate preparate cu modificări organoleptice și impurități în conținut”, se arată într-un comunicat.
Inspectorii ANPC au pus în aplicare două sancțiuni contravenționale, un avertisment și o amendă contravențională de 15.000 de lei.
Drept urmare au fost impuse măsurile de oprire temporară a serviciilor până la remedierea situației, oprirea definitivă de la comercializare și retragere de la consum uman al produselor neconforme, transmite ANPC.
Sursa foto: ANPC / Facebook