Ce s-a întâmplat la procesiunea de Floriile romano-catolice, din Capitală. Imagini impresionante de la eveniment

Publicat: 24 03. 2024, 18:17
Actualizat: 24 03. 2024, 19:35

This browser does not support the video element.

Sărbătoarea Floriilor la creștinii de rit catolic se desfășoară anul acesta pe 24 martie, cu o săptămână înainte de Paștele catolic. Potrivit tradiției, tot azi s-a desfășurat, în Capitală, și procesiunea de Floriile romano-catolice, care a început la ora 15:00, din Piaţa „Fer. Vladimir Ghika” de lângă Biserica Franceză (Sacre Coeur – Preasfânta Inimă a lui Isus) și se va încheia la Catedrala Sfântul Iosif. Fotoreporterii Gândul au surprins scene de la evenimentul dedicat acesteii sărbători sfinte. 

Azi, 24 martie, catolicii sărbătoresc Floriile, moment care este marcat de o procesiune la care participă fețe bisericești, dar și creștinii catolici care doresc să-și mărturisească credința și să se roage pentru cei aflați în suferință. Procesiunea de Floriile catolice, organizată, de Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti, a început la ora 15:00, din Piaţa „Fer. Vladimir Ghika” de lângă Biserica Franceză (Sacre Coeur – Preasfânta Inimă a lui Isus) și urmează să se încheie la Catedrala Sfântul Iosif.

Credincioșii catolici, bătrâni, tineri și copii, au profitat de vremea caldă și însorită și au participat la ritualul procesiunii de Floriilor, ținând în mâini flori sau crenguțe sa salcie. La procesiune au luat parte și preoți ai bisericii catolice.

Procesiunea va străbate traseul: Piaţa „Fer. Vladimir Ghika”, Str. Cpt. Demetriade, bulevardul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Str. General Berthelot, Catedrala Sfântul Iosif, se arată într-unn comunicat.

La ora 16,00, a fost celebrată Sfânta Liturghie prezidată de IPS Aurel Percă, arhiepiscop mitropolit de Bucureşti.

„Duminica Floriilor ne cheamă la o comuniune profundă cu credincioşii din România şi din întreaga lume, în timp ce ne unim cu suferinţa lui Cristos şi a semenilor noştri. Prin participarea la procesiunea de Florii şi la Sfânta Liturghie, ne mărturisim public credinţa şi ne unim în rugăciune pentru cei aflaţi în suferinţă. De aceea, în această zi specială, când la Sfânta Liturghie se rememorează Pătimirea Mântuitorului, ne rugăm pentru toţi cei care suferă în lume. Medităm la jertfa lui Isus şi, totodată, ne deschidem inimile către suferinţele semenilor noştri, care îmbracă atâtea forme: singurătate, sărăcie, abandon, abuzuri, consecinţe ale războaielor, violenţă. Ne rugăm ca Pătimirea şi Învierea lui Cristos să ne inspire compasiune şi să ne îndemne la o iubire activă a aproapelui, care să nu se rezume la gesturi simbolice, ci să se manifeste concret în viaţa de zi cu zi, prin ajutorul oferit celor aflaţi în nevoie”, afirmă arhiepiscopul mitropolit romano-catolic de Bucureşti, citat în comunicat.

Duminica Floriilor celebrează intrarea solemnă a lui Isus Cristos în Ierusalim, eveniment în amintirea căruia are loc procesiunea credincioşilor pe străzile oraşului. Ceremonia deschide Săptămâna Sfântă, care aminteşte de Patimile lui Cristos şi culminează cu Sărbătoarea Învierii Domnului, Paştele, sărbătorit de credincioşii romano-catolici în acest an pe data de 31 martie.

FOTO: GÂNDUL

CITEȘTE ȘI: 

Mănăstirea din România unde minunile se întâmplă cu adevărat. Se afla la numai 20 de kilometri de București

Buna Vestire sau Blagoveștenia, sărbătoare mare pentru români. Ce se dă de pomană pe 25 martieb

Postul Paștelui. Ce nu trebuie să faci niciodată în această perioadă. Pe ce dată pică Învierea Domnului