Imaginile disperării de la bordul unui avion Boeing distrus de turbulențe intense: „S-au lovit cu capul de cabinele de bagaje”

Imaginile disperării de la bordul unui avion Boeing distrus de turbulențe intense: „S-au lovit cu capul de cabinele de bagaje”
Sursa: Profimedia
Publicat: 21/05/2024, 22:52

O aeronavă Boeing 777 care zbura pe ruta Londra-Singapore a fost lovită de turbulențe severe deasupra Golfului Bengal. Un individ a murit, iar alți 50 au fost răniți. În trei minute, aeronava ar fi pierdut 1.800 de metri. Imaginile unui coșmar de la bord demonstrează cât de intense au fost turbulențele.

Luni seara, un Boeing model 777 a plecat de la Heathrow din Londra cu destinația Singapore. BBC spune că aeronava este veche de 16 ani și poate transporta 211 oameni, inclusiv 18 membri ai echipajului.

Cursa SQ321 a fost afectată de turbulențe intense în timpul călătoriei. Aeronava a fost mutată în direcția Bangkokului, unde a ajuns la 11 ore și jumătate după decolare. O persoană a murit, iar numărul de pasageri răniți este mult mai mare decât a raportat inițial Singapore Airlines: 53 de pasageri au fost răniți, dintre care 7 sunt în stare critică. În primul rând, Singapore Airlines a raportat că 32 de persoane au fost rănite, inclusiv 23 de pasageri și 9 membri ai echipajului. Dintre ei, 14 au fost transportate la spital cu răni ușoare.

Un bărbat britanic în vârstă de 73 de ani a murit ca urmare a unui atac de cord. Aeronava a aterizat de urgență la aeroportul din Bangkok, dar echipele de salvare nu au putut salva victima. A călătorit cu soția sa, care a fost internată și ea la un spital din Bangkok.

Pasager: Toți pasagerii care nu purtau centură de siguranță au fost aruncați în plafon. Imaginile din interiorul aeronavei demonstrează cât de mari au fost turbulențele în timpul zborului. În timp ce monitoarele și părțile din interiorul avionului par a fi rupte, măști de oxigen atârnă de tavan. Deoarece alimentele și bagajele pasagerilor erau răspândite în aeronavă, unele bucăți din plafon s-au desprins. Se spune că toți cei care nu au purtat centura de siguranță au zburat pur și simplu de pe scaune și au lovit pereții.

„Brusc, aeronava s-a inclinat, au urmat zgâlţâieli, apoi a pierdut altitudine în mod dramatic iar toți cei care nu purtau centură de siguranță au fost aruncați în plafon”, a povestit pentru Reuters, Dzafran Azmir, un student în vârstă de 28 de ani. „Unii oameni s-au lovit cu capul de cabinele de bagaje de deasupra sau de locurile unde sunt luminile și măștile, au intrat direct prin ele”, a mai spus acesta.

Andrew Davies, un pasager aflat la bordul aeronavei, a povestit pentru BBC scene de groază. Lucrurile oamenilor erau împrăștiate peste tot iar „cafea și apă” au ajuns pe plafonul aeronavei. „Atât de mulți oameni răniți, răni la cap, sângerau la urechi. O doamnă țipa de durere la spate. Nu am putut să o ajut, doar i-am dat apă. Mulţi au fost răniți, inclusiv angajaţii care au făcut tot ce au putut. Mi-aș fi dorit să fi putut ajuta mai mult”, a spus el.

Experții în aviație spun că turbulențele severe nu pot fi întotdeauna prezise sau evitate, iar cercetările sugerează că devin din ce în ce mai frecvente din cauza schimbărilor climatice. Cu toate acestea, decesele și rănile rezultate din turbulenţe rămân rare.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Filmul crimei din Brăila. Doctorița a fost ucisă în 33 de secunde. Cum a încercat...
DEZVĂLUIRI NOI | Ce au descoperit legiștii sub unghiile Marinei, dentista din Brăila. Cât ar...
FOTO. Sorana Cîrstea, apariție incendiară, într-o rochie verde transparentă, care a lăsat la vedere poate...
Andrei Versace a sunat la Ambulanță, înainte să fie găsit mort în casă: "A avut...
Restaurantele din Paris, pustii ca în pandemie înainte de Jocurile Olimpice. Proprietarii sunt furioși: „O...
Andrei Versace, dator la CĂMĂTARI?! Un prieten rupe tăcerea despre sursa de venit a influencerului:...
Mantea și-a dezvăluit DIETA specială pe care o respectă! Arată fabulos la 38 de ani
Vremea se schimbă radical în România, de la mijlocul săptămânii. ANM a emis prognoza meteo...
Doctorița, ucisă în 30 de secunde! Filmul complet al crimei din Brăila
Nuntă transformată în tragedie, în Botoșani. O femeie a decedat după ce fiica ei a...
Au peste 40 de ani, dar arată ca la 20. Ele sunt vedetele pentru care...
Cele mai ieftine SUV-uri cu transmisie automată. Care sunt rivalii lui DUSTER?
Bombardiere americane sosesc în România pentru misiunea Bomber Task Force 24-4. Acestea au fost interceptate...
REVOLUȚIE în electronică! Au anunțat o descoperire remarcabilă!
Mașinile interzise pe șosele. Ordinul UE pentru cei care alimentează cu motorină. Când devine lege
Schimbări în supermarketuri. Noi obligații pentru producători
Ce a putut să își pună un român la fereastră, fără să îi pese de...
Bombă în cazul morții lui Andrei Versace
Ce a transmis Geta Sterp cu privire la persoanele care se jignesc în mediul online....
Oana Moșneagu și Vlad Gherman, regrete după nunta de vis. Ce ar schimba dacă ar...
BANCUL ZILEI. Costică îl întreabă pe Mitică: –De ce porți verigheta pe mâna cealaltă?
Warren Buffett spune că ar putea rezolva „în 5 minute” una dintre marile probleme ale...