Imaginile GROAZEI într-o pizzerie. Clienții primeau pizza care era ținută într-un frigider plin de mucegai
În urma unui control la o pizzerie din Adunații Copăceni, autoritățile au descoperit o mizerie de nedescris, ce punea în pericol sănătatea clienților. Alimentele erau ținute în condiții insalubre, într-un frigider plin de mucegai, iar ustensilele pentru preparat erau ruginite și mucegăite.
Autoritățile au descoperit o mulțime de abateri grave de la regulile de igienă, în cadrul unui control la o pizzerie din Adunații Copăceni, efectuat la data de 12 august.
Spațiul în care se prepara mâncarea, ce urma a fi servită clienților, era insalubru, cu pereți murdari, de care atârnau pânze de păienjeni, iar alimentele erau depozitate în dulapuri pline de praf și rugină.
Localul nu a făcut o impresie bună, chiar de la intrare, acolo unde o parte din tencuiala de pe peretele exterior era căzută.
În zona bucătăriei, s-a descoperit că sosurile, utilizate ca topping pentru pizza, erau ținute în recipiente neacoperite, fără elemente de identificare și caracterizare, și depozitate într-un frigider rugini, cu urme de mâzgă și mucegai.
Pentru prepararea alimentelor erau utilizate ustensile de bucătărie neconforme, necurățate corespunzător, ruginite și pline de mucegai. Ingredientele erau preparate malaxor neigienizat cu resturi de aluat întărit, iar angajații nu purtau echipament de protecție sanitar. Din pizzeria „groazei” nu lipseau, desigur, muștele, care se așezau, nestingherite ,pe mâncare și alimente.
De asemenea, autoritățile au mai depistat că în local nu existau grafice de temperatură pentru agregatele frigorifice.
Patronii au fost sancționați cu o amendă contravențională în valoare de 15.000 lei. Autoritățile au sistat activitatea pizzeriei din Adunații Copăceni, până la remedierea neregulilor.
Potrivit unui comunicat oficial, inspectorii au găsit următoarele nereguli:
- -condiții igienico-sanitare precare: pereți neigenizați cu pânze de păienjeni, dulapuri neigenizate cu praf și rugină, tencuială căzută de pe peretele exterior de la intrare.
- -folosirea unor sosuri în prepararea produselor finite depozitate în recipiente neacoperite, fără elemente de identificare și caracterizare.
- – folosirea unor materii prime, fără elemente de identificare și caracterizare.
- – folosirea unor ustensile de bucătărie neconforme
- -depozitarea neconformă a semipreparatelor în agregatele frigorifice
- -folosirea unor agregate frigorifice neigenizate, cu rugină
- -lipsă grafice de temperatură pentru agregatele frigorifice
- -malaxor neigienizat cu resturi de aluat întărit
- -insecte vii pe produsele finite
- -lipsă echipament de protecție sanitar pentru angajați.
CITEȘTE ȘI: