Prima pagină » Actualitate » Impresia unei jurnaliste britanice după o vizită la București: „Un amestec tentant de clădiri”

Impresia unei jurnaliste britanice după o vizită la București: „Un amestec tentant de clădiri”

Impresia unei jurnaliste britanice după o vizită la București: „Un amestec tentant de clădiri”
Impresia unei jurnaliste britanice după o vizită la București: „Un amestec tentant de clădiri”

O jurnalistă britanică a venit cu o nouă perspectivă asupra Capitalei României, sfătuindu-i pe turiștii din țara sa să viziteze orașul București.

Ea oferă o serie de ponturi și locuri de neratat în „Micul Paris”, arată Observator.

„Cu cafenele excelente, spa-uri la prețuri accesibile și arhitectură diversă, Bucureștiul oferă o vacanță culturală bogată, cu o viață de noapte grozavă”, susţine Joanna Whitehead în The Independent.

Iubitorii de arhitectură, cunoscătorii de cafea și istoricii se vor găsi ca la ei acasă în București, capitala României. Acest oraș vibrant și vast a fost odată cunoscut ca „micul Paris” datorită dominației arhitecturii franceze și a bulevardelor largi care caracterizează centrul orașului. În Centrul Vechi și nu numai, lucrurile stau altfel, cu un amestec tentant de clădiri medievale, neoclasice, din epoca comunistă și contemporane, scrie ea.

Viața de noapte din București face orașul o destinație excelentă

Jurnalista spune că viața de noapte, dar și numărul mare de studenți din oraș, fac ca Bucureștiul să fie o destinație excelentă pentru cei pasionați de petrecere.

Dar atracțiile Capitalei nu se opresc aici, spune ea, care notează că orașul are o istorie foarte bogată și complexă care nu ar trebui nicicum ratată.

Ea le recomandă turiștilor să nu rateze biserica Mănăstirii Stavropoleos.

„Această mică biserică din secolul al XVIII-lea, din inima Centrului Vechi este una dintre cele mai vechi din România. Un exemplu perfect al stilului brâncovenesc (un hibrid de bizantin, otoman și renașterea târzie), renumitul său interior prezintă fresce colorate pe tavan și pereți, alături de icoane religioase și o intrare sculptată complex. (…) Curtea adiacentă oferă, de asemenea, un loc liniștit pentru odihnă și reflectare în această zonă aglomerată. Sosiți devreme pentru a învinge mulțimile”, mai spune jurnalista.

Arhitectura Bucureștiului este o combinație captivantă de neoclasic, bizantin, modernism, comunist și gotic, asigurând că o simplă plimbare prin oraș nu este niciodată plictisitoare. Indiferent de gusturile dvs., diversitatea sa oferă multe lucruri care să capteze imaginația, de la romantismul neoclasic al Ateneului Român, la brutalismul clădirii Tehnoimport, modernismul hotelului InterContinental București, la eclectismul uluitor al Palatului CEC, Bucureștiul este cu adevărat o sărbătoare pentru ochi, mai scrie Whitehead.

Sursa foto: Shutterstock

Autor
Daniel Matei a absolvit Facultatea de Jurnalism din București, iar de-a lungul ultimilor zece ani a lucrat pentru mai multe publicații online din România. El s-a alăturat echipei GÂNDUL.RO în ... vezi toate articolele

Citește și