Prima pagină » Actualitate » În ce condiții pot merge românii în Bulgaria, în minivacanța de Paște. Cum se va face accesul în țara vecină, după 1 mai

În ce condiții pot merge românii în Bulgaria, în minivacanța de Paște. Cum se va face accesul în țara vecină, după 1 mai

În ce condiții pot merge românii în Bulgaria, în minivacanța de Paște. Cum se va face accesul în țara vecină, după 1 mai

Autoritățile de la Sofia publică miercuri, 28 aprilie, noile reguli pentru intrarea în țara vecină, mult așteptate și de români, pentru minivacanța de Paște.

În acest sens, premierul Bulgariei, ministrul Sănătății și ministrul Turismului au avut o întâlnire, marți dimineață, cu reprezentanți ai afacerii din turism. În cadrul ședinței, începutul sezonului turistic, au fost discutate reglementările pentru industria turismului și cerințele pentru intrarea în țara.

Cele trei condiții anunțate de autoritățile de la Sofia, pentru a intra în Bulgaria

Astfel, în urma discuțiilor cu reprezentanții industriei de turism, s-a decis că intrarea în Bulgaria va fi permisă persoanelor vaccinate, celor care prezintă un test negativ sau celor care au trecut prin infecție în ultimele șase luni.

Documentul care atestă rezultatul negativ al testării trebuie să conțină numele și prenumele persoanei (conform documentului de identitate cu care călătorește), datele laboratorului care a efectuat testarea (denumirea, adresă sau alte date de contact), data efectuării testării, metodă testării, înscrisă cu caractere latine (PCR) și rezultatul negativ (negative).

Informațiile oficiale vor fi publicate până la sfârșitul acestei zile, dar cele mai importante decizii din acea ședința sunt anunțate de ziare.com:

După 1 mai, vor exista trei modalități de intrare în Bulgaria:

  • Certificat pentru o vaccinare completă (imunizarea se va face cu oricare dintre serurile aprobate oficial de Organizația Mondială de Sănătate – OMS);
  • Document pentru un test PCR negativ sau un test antigen. Doar testele antigenului efectuate de un producător autorizat din UE vor fi acceptate. În curând este așteptată o lista cu 16 aprobați de producătorii UE;
  • Document pe care călătorul l-a recuperat de la Covid-16 în ultimele 6 luni.

Mai multe detalii, inclusiv vârsta copiilor, care nu trebuie să prezinte rezultatul testului, sunt așteptate prin Ordinul oficial al ministrului sănătății, precizează sursa citată.

Începând cu data de 29 ianuarie 2021 și până la data de 30 aprilie 2021, toate persoanele (inclusiv cetățenii români) care doresc să călătorească în Republică Bulgaria, indiferent de statul din care se deplasează, pot intră pe teritoriul acestui stat cu condiția prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii.

Mulți români și-au anulat rezervările în Bulgaria, în perioada minivacanței de Paște, tocmai din cauza regulilor neclare

Rezervările făcute pentru sectorul turistic din Bulgaria în perioada minivacanței de Paști sunt anulate de tot mai mulți români, în această perioadă, tocmai pentru faptul că nu existau reguli clare pentru intrarea în Bulgaria a turiștilor din Uniunea Europeană și din terțe state, de la 1 mai 2021.

Cerința impusă pentru că străinii să între în Bulgaria era ca aceștia să prezinte un test PCR negativ sau să stea în carantină, care poate fi anulată dacă este prezentat un test negativ în termen de 72 de ore.

Guvernul bulgar nu a fost de acord cu apelurile hotelierilor și operatorilor din turism pentru a suportă costul testării turiștilor străini, așa cum fac alte țări.

„Podul Prieteniei” Giurgiu-Ruse, închis seara până în Vinerea Mare

Traficul rutier este oprit pe „Podul Prieteniei” Giurgiu-Ruse, în fiecare seară – din 26 până pe 29 aprilie, între orele 20:00-24:00, anunță Poliția de Frontieră.

Întreruperea traficului pe pod s-a decis ca urmare a unor lucrări de reparații de partea bulgară a acestuia.

De asemenea, autoritățile mai anunță că în aceeași perioadă 26-29 aprilie, în afara orelor 20:00 și 24:00, traficul se va desfășura pe o singură bandă de mers în zonele unde se efectuează reparații.

Marian Tănase are o experiență de peste 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul 2001, iar în 2002 se angaja deja la portalul Apropo.ro, ... vezi toate articolele

Citește și